Misschien een lichtpuntje voor sommige hier?

afbeelding van mrmusicman

We zijn nu 2 weken verder nadat ik hoorde van me ex dat ze weer een nieuwe vriend heeft. En ik wilde even mijn ervaring met jullie delen.

2 jaar lang ben ik nu single, en kampte ik met enorm liefdesverdriet die me eigenlijk voornamelijk voor geen meter verder hielp. 2 jaar lang ben ik bang geweest voor dit gevreesde moment, dat me ex voor een ander ging vallen, en daarmee me kansen op een terugkeer verkeken zouden zijn, en dat moment was dus 2 weken geleden….

Nou had ik verwacht dat ik weer helemaal terug naar af zou vallen, weer jankend op de bank me dagen zou doorbrengend zoals in het eerste jaar. (ja ik had het extreem geloof ik dat liefdesverdriet) maar tot mijn grote verbazing gebeurde het tegenovergestelde! Ik voel me eigenlijk een stuk beter nu zij een vriend heeft. En voor het eerst in die 2 jaar ben ik niet meer zo met haar bezig, als ze een bericht stuurt dan reageer ik niet meer binnen 2 microseconde, en zijn mijn antwoorden sowieso korter dan de gewone lange berichten die ik altijd stuurde. Dat doe ik niet eens express maar ineens weet ik niet meer zo goed wat te zeggen eigenlijk.

Gisteren kwam ze bij me, want de vriendschap gaat nog gewoon door, en dat ging prima, geen day after effect, of dat ik weer hopeloos achter de piano sad songs zit te schrijven na een bezoek van haar, maar gewoon gezellig.

Die zag ik even niet aankomen en dat is een aangename verrassing. Wel ben ik nog iets argwanend want na 2 jaar zoveel verdriet ineens verlichting vertrouw ik ook niet helemaal, maar tot nu toe lijkt het goed te gaan. Voor het eerst in die 2 jaar heb ik het gevoel dat ik weer verder kan, los kan zijn, en dat het allemaal wel weer goed komt met me. Het donkere gevoel van depressief zijn sluimert nog steeds in me, maar dat heeft denk ik met meerdere redens te maken, iets waar ik zelf aan moet werken en kijken wat dat nou precies is of waar het vandaan komt.

Ik hou nog steeds super veel van haar, maar ik geloof dat ik nu een manier heb gevonden om er mee om te gaan en om zelf verder te kunnen gaan, eindelijk!!

Ik denk dat ik er wel weer ga komen eigenlijk, moet ook wel, want ik vind mezelf een te leuke man om kapot gemaakt te worden door 1 vrouw Glimlach En ja jammer als dat arrogant klinkt, maar mijn trots pakken ze niet meer af Knipoog

Ik hoop dat dit verhaal iets hoop geeft, dat doet het bij mij in ieder geval wel.

groetjes,
Mrmusicman

afbeelding van hdvries86

Uhmmm... misschien dat het

Uhmmm... misschien dat het aan mij ligt maar is 2 jaar lang niet zonde van je tijd geweest? Bedenk wat je in die 2 jaar allemaal had kunnen doen!

Nu weet ik natuurlijk ook niet hoe lang de relatie is geweest en waardoor het uit is gegaan. Mooi dat er in ieder geval een punt is gekomen waarop je verder kan gaan met je eigen leven!

Ik zit zelf ook in het verwerkingsproces op dit moment, bij mij is het echter slechts iets meer dan een week geleden. Voor mijzelf heb ik wel besloten om geen contact meer te zoeken omdat dit het veel moeilijker maakt voor mij.

Toch is het ergens wel knap dat je 2 jaar lang met je ex kan omgaan, ik zou dat persoonlijk niet kunnen. Petje af daarvoor!

Nu gewoon lekker voor jezelf doorgaan, zie dat je iets met muziek doet? Ik doe het dan ook maar dan op House gebied haha Knipoog moet je overigens ook eerst Piano voor leren spelen haha! Dus ergens toch wel hetzelfde. Muziek is een goede helper in moeilijke tijden.

Toevallig heb ik gisteren 2 nummers grijs gedraaid om over het verdriet heen te komen. Stap ik de kroeg in (zijn niet eens zulke hele bekende nummers) werden ze daar toevallig ook gedraaid haha! Het lijkt haast wel toeval te zijn Knipoog..

afbeelding van soulfist

@mrmusicman en hdvries86

Hoezo is 2 jaar lang zonde van zijn tijd? Alsof hij daar wat aan kon doen! Wat moest hij in die 2 jaar tijd doen dan? Steeds maar rondneuken? Sorry hoor maar hoe lang iemand de tijd nodig heeft om ldvd te verwerken verschilt echt per persoon. Om het 'zonde van de tijd' te noemen vind ik niet bepaald respectvol. Mja, das mijn mening Glimlach Ik vind het juist knap van hem om 2 jaar single te blijven ipv allemaal rebounds te beginnen.

On topic: ik ben zo trots op jou mrmusicman! Zo zie je maar weer, na regen komt zonneschijn. Wie weet wat de toekomst nog biedt voor jullie. Gewoon ervoor zorgen om zelf gelukkig te zijn, meer kan je ook niet doen.

afbeelding van Lostinthisworld

2jaar

ik heb ook meer dan 2jaar ldvd, natuurlijk is het zonde van de tijd omdat je niet vooruit geraakt in het leven maar als je in de put zit is het moeilijk om er uit te kruipen. alles heeft zijn tijd nodig en bij de ene is dat na een maand al over maar bij de ander duurt dit jaren!
het is dus geen keuze om zo lang te treuren maar een lijdensweg die je eerst dient te ondergaan voor je weer het licht ziet schijnen...

afbeelding van hdvries86

Ik zei ook al eerder dat ik

Ik zei ook al eerder dat ik het knap vond dat hij met zijn ex om is blijven gaan. Dat zou ik zelf dus niet kunnen, dat is iets wat voor mij persoonlijk te moeilijk is.

Omdat ik bij mijn vorige ex ook ervoor ben blijven vechten ben ik voor mijzelf tot de conclusie gekomen dat ik die tijd wellicht beter had kunnen besteden.

Nu ik zelf opnieuw in dezelfde positie bevind ben ik er echt over na gaan denken.

Als je straks op je sterfbed ligt en terug denkt over de vele jaren liefdesverdriet die je van je dromen hebben weerhouden denk ik dat is het niet waard meer voor mij.

Daarom heb ik nu ook voor mijzelf de knoop doorgehakt om geen contact meer op te nemen. De tijd waarin alles zal helen zal hierdoor een stuk korter zijn en kan ik snel weer verder met MIJN dromen en niet proberen een ander van iets te overtuigen waar de ander niet in geloofd.

Vroeger was ik zelf ook de ultieme romanticus, en geloofde ik dat altijd alles weer goed zou komen als ik ervoor zou vechten. Helaas ben ik daarmee te vaak op mijn bek gegaan. Als de ander niet wil dan is dat jammer maar heb ik mijzelf daar bij neer te leggen.

Als ik dan lees als net nieuw in liefdesverdriet gestorte persoon dat er een verhaal komt dat na 2 jaar er eindelijk weer een lichtpuntje is dan is dat voor mij niet echt een aanknopingspunt om gelukkig van te worden.

Ik zou juist gelukkig worden van iemand die zou zeggen, hey wacht even ik ben er in snelle tijd weer overheen gekomen doordat ik voor mijzelf ben gegaan en voor eens en altijd heb besloten om het geluk bij mijzelf te zoeken.

In het leven zijn er altijd keuzes, je hebt de keuze om te blijven treuren of proberen iedere dag een stukje verder te komen uit je verdriet.

Ik wil niet zeggen dat het makkelijk is, het liefste zou ik er ook voor vechten en ik begrijp iedere situatie helemaal. Er is alleen niet 1 waarheid in deze wereld en iedereen kan ergens voor kiezen.

Ik kan er nu bijvoorbeeld ook voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten en het verdriet mij te laten overweldigen. Soms heb ik hier ruimte voor, maar ook ik heb een afspraak bij een psycholoog gemaakt om tot de diepere redenen te komen waarom de dingen niet lopen zoals ik dat zou willen. Het is een keuze om te werken aan herstel of mijzelf erbij neer te leggen en te blijven hangen in het verleden.

Juist doordat ik de eerste keer heel erg lang over mijn verdriet heb gedaan heb ik gezien wat ik juist niet moet doen om eruit te komen. Ik wil mijn geluk niet meer laten afhangen aan een voorbijganger, zoals er zoveel komen in dit leven. Daarom is voor mijzelf de keuze om geen contact meer te hebben het beste zodat ik niet continu hoop blijf houden.

Accepteer als het over is en probeer verder te gaan met het leven. Overigens help je jezelf er ook nog eens mee want als een ex ziet dat je in het verdriet blijft hangen zullen ze zeker niet terug komen. Waarom is de ex in eerste instantie op je gevallen? Juist doordat jij de vrolijke, zelfverzekerde persoon was waar ze al te graag bij wilde zijn.

Wat ik wel wil zeggen is dat het natuurlijk moeilijk is, je kan helaas niet altijd je eigen gedachten controleren. Echter denk ik dat je er zelf wel meer aan kan doen dan je zelf denkt door de juiste hulp aan te pakken en er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

Ik heb zelf ook nog dagen dat ik denk was het maar zus en zo gelopen. Waarom moest het zo eindigen? Dan denk ik Joh, je leeft in het nu en heden.. vroeger is er niet meer en je moet NU verder met jezelf. Ik ben de enige persoon die mijzelf gelukkig kan maken, daar heb ik niemand anders voor nodig. Probeer te genieten van de dingen om je heen en zie de positieve dingen die wel in het leven aanwezig zijn.

afbeelding van Hetlevenismooi

@mrmusicman

Wat fijn voor je!

Eindelijk wat meer verlost van dat extreme liefdesverdriet.

Voelt goed hè? Onschuldig I know...

afbeelding van kathleentje

mrmusicman

Ben blij om te lezen dat het je weer goed gaat!
Hopelijk voel ik me snel ook zoals jij, al hoop ik dat het geen 2 jaar
duurt, want dat kan ik niet aan Verward