Om het ldvd pijntraject te verkorten; 'The list'!

afbeelding van InDeMaling

Hallo allemaal, ik was ooit ook gedumpt na een relatie van bijna 6 jaar waarbij ik werd ingewisseld voor een ander. Ik had ook vooral het eerste jaar (vooral de eerste maanden) veel pijn ervan.

Ik geef hetzelfde advies hier wat ik ook aan blogger DB heb gegeven, maak een lijst! Mijn eigen ervaring speelt hierin een rol. Nadat je bent verlaten ga je vaak degene die je verliet 'idealiseren. Let op; ideaal was ze verre van dat(!).
Je relatie was niet die 'roze wolk' wat je nu voor je haalt, er waren vele tekenen aan de wand!

Nadat je bent verlaten ga je nu automatisch sneller denken aan die mooie momenten dat je met hem/haar had.
Bijvoorbeeld dat je samen met haar/hem in de stad liep, maar als je in diezelfde stad een keer een flinke ruzie hebt gehad komt dat nu niet als eerste in je op....

Pak voor de komende tijd even een kladblok, schrijf daar alle negatieve eigenschappen van haar/hem en de ruzies die je met haar/hem hebt gehad op.

Het hoeft niet in 1 dag, elke dag een zinnetje of wanneer er weer een slechte herinnering in je opkomt schrijf je dat op.

Daarna is je lijst klaar en elke keer als je weer verdrietig bent door weemoed en het missen van haar, pak je je lijst, lees je dat en laat je jezelf weer met beide benen op de grond belanden. Hoe vaker je dit doet, hoe sneller dit uiteindelijk gaat bezinken en je weer nuchter kunt terugkijken op je ex die eigenlijk helemaal niet je ware was, want.................................als het je ware was had hij/zij je nooit zo verlaten en met zulke pijn laten zitten.

afbeelding van DB

Re

Hear Hear!

afbeelding van kathleentje

ga ik zeker doen!!

ga ik zeker doen!!

afbeelding van InDeMaling

You go girl!

You go girl! Glimlach

afbeelding van InDeMaling

effectief bij persoon die alles met de mantel der liefde bedekte

Dit verhaaltje heb ik ook als antwoord gegeven op iemand, maar omdat het ook een belangrijke aanvulling is als uitleg op 'the list' heb ik het ook hier in dit blog geplaatst.

Ook bij de persoon die is achtergelaten/gedumpt doordat hij/zij het nooit zou uitmaken omdat hij/zij alle problemen met de mantel der liefde bedekte, bij deze persoon is 'the list' zeer effectief.

Diegene zou het dan wellicht ook hebben uitgemaakt als hij/zij alles niet met de mantel der liefde zou bedekken.

Het zou voor hem/haar ook beter zijn geweest als hij/zij een persoon was die in de relatie het vermogen had gehad om het uit te maken, denkende aan de voorbeelden die ook op 'the list' zouden staan.
Helaas bedekken deze (emotionele) mensen vaak alle problemen met de mantel der liefde waardoor de verbreking van de relatie door de tegenpartij rauw op hun dak aankomt en er daardoor veel verdriet van hebben.

Daarom is het erg belangrijk dat ook deze mensen een 'list' maken in de periode nadat ze zijn gedumpt. Hun exen hebben namelijk tussentijds ook een eigen 'list' in hun hoofd gemaakt en het daardoor uitgemaakt.

In de eerste periode zal deze 'list' helpen om deze personen zich los te maken van hun ex en als alle emotie is weg geebt en het verstand ook om de hoek komt kijken, zullen ze uiteindelijk ook zichzelf gaan verbeteren om de problemen in het vervolg te voorkomen en ook een persoon gaan zoeken die beter bij hun past.

Daarom; 'the list'!!!

afbeelding van Saartje65

Klinkt als een heel goed

Klinkt als een heel goed idee, Indemaling ! Ik pak terstond mijn kladblok Knipoog

afbeelding van InDeMaling

The list een must.

Saartje65 schreef:

Klinkt als een heel goed idee, Indemaling ! Ik pak terstond mijn kladblok Knipoog

Ik ben blij dat ik je heb kunnen helpen Saartje Glimlach

Ik blijf erbij, 'the list' is ECHT een must voor de verdrietige achterblijver.

afbeelding van Saartje65

The List

Dank je wel 'Maling' Glimlach Het werkt. Ik heb het vandaag geprobeerd. Alleen moet je jezelf er steeds aan herinneren. Jezelf er bijna met de nekharen bijslepen, dat alles echt niet geweldig was. Verre van dat zelfs. Wat raar, dat beter voorstellen dan het was...Ook wat je zegt van met de mantel der liefde bedekken... Wow, daar ben ik erg goed in. Of compleet fout in, want slim is het niet om je kop in het zand te steken. En dat deed ik.
Ik wilde alleen dat alles wat sneller voorbij ging. De tijd staat op stroop, terwijl meneer zelf alweer maanden vrolijk verder huppelt.
Hoe krijgt iemand het voor elkaar ...
Makkelijk, als je zo bent ...

afbeelding van InDeMaling

list

Veel succes! En het is al een groot voordeel dat naar mate je het opschrijft dat ook de gedachtes gaan komen dat niet alles perfect was, maar verre van dat.

Tuurlijk wilden we allemaal dat het vergeten wat sneller ging, maar deze lijst heeft mijn traject maanden verkort, ik zou alle slechte dingen gaan vergeten van mijn ex alsof de duvel ermee speelt.

Dit hulpmiddel heeft er een stokje voor gestoken, het zal langzaam beter gaan veel succes ermee! !

afbeelding van soo elixer1

Indemaling: list

Ik heb ook maar es geprobeerd om zo'n list te maken, helaas pindakaas, ik nam pen en papier en begon te schrijven, maar begon helaas helemaal af te dwalen! Dus het werkt niet bij mij.
Knap van je Indemaling dat je weet dat het je traject heeft verkort ik bedoel had je dan ook een traject zonder list?
groetjes en bedankt

afbeelding van InDeMaling

traject

soo elixer1 schreef:

Ik heb ook maar es geprobeerd om zo'n list te maken, helaas pindakaas, ik nam pen en papier en begon te schrijven, maar begon helaas helemaal af te dwalen! Dus het werkt niet bij mij.
Knap van je Indemaling dat je weet dat het je traject heeft verkort ik bedoel had je dan ook een traject zonder list?
groetjes en bedankt

Mijn traject bestond louter uit haar missen,verdriet hebben en denken aan de leuke momenten samen, dat schoot niet op.

Toen dacht ik; 'he waarom niet denken aan de momenten die ik niet mis!' en dat waren er nogal wat.

Zo gezegd, zo gedaan.In een week tijd 5 a4tjes volgemaakt en telkens als ik begon te idealiseren de a 4tjes erbij gepakt en gelezen gelezen gelezen....en Ja! Ik merkte al na een week dat de pijn momenten veel korter werden zonder verstrikt te raken in doodlopend weemoed.

Hoe lang het zonder list had geduurd weet ik niet maar ik had er erg veel aan, vooral de eerste tijd.

afbeelding van soo elixer1

Indemaling

hoi, goh wat echt rottig voor je, ja dan heb je zeker wat aan die list; misschien kun je het inlijsten en boven je bed hangen? op kwade momenten kun je er snel naar teruggrijpen;
veel succes

afbeelding van InDeMaling

traject

Dubbel