stuck.....behoorlijk

afbeelding van mrmusicman

Mijn ex en ik gaan goed met elkaar om..Hoewel ik verga van het verdriet, en haar onwijs graag terug wil, zijn we nu dan gewoon vriendjes.. We sturen elkaar berichtjes, spreken elkaar soms door de telefoon, en spreken soms af en toe af. Gewoon gezellig hoewel ik wel dan vaak me hart lucht, ja das niet goed, dat weet ik..knuffelen, zoenen en alles wilt ze niet.

We hadden een top relatie alleen blijkt nu dat een relatie gewoon niet in haar levens fase past en ze wilt ook absoluut niet terug naar me, zelfs al is het de meest milde relatie ever met de meest mogelijke vrijheid. Doordat de relatie beklemmend werd voor haar is ze over me heen gegroeid, en het gevoel is compleet weg bij haar dan. Ik hou nog steeds van haar op een manier die ik nooit eerder heb mogen ervaren, gewoon uber uber veel. En dat deed zij ook van mij met diezelfde sterkte tot 2 maanden dan voordat ze het uitmaakte.

Ze zegt dat ze niet openstaat voor een nieuwe relatie met wie dan ook, maar ze is jong…En jonge mensen kunnen snel van mening veranderen. Ze heeft geen ervaringen in relaties en omdat ik haar als de absolute ware zag, gaf ik haar ook alles wat een man maar geven kon, en droeg haar met zijden handschoenen, deed letterlijk alles wat je van een echte droomman zou verwachten. En dat een goede relatie nogal uniek is weet ze dus niet…Ze viel met haar neus in de boter want dit was haar eerste relatie ook gelijk..

En ik ben bang dat ze toch snel voor een ander gaat vallen, ze is ongelofelijk knap met een fantastisch slank lichaam dus aandacht krijgt ze meer dan genoeg. Ze gaat nooit stappen maar als die dat gaat doen...dan wordt het lastig vrees ik.
Maar dat idee knaagt aan me….ze wilt geen relatie nu, maar voel ik mijzelf dubbel belazerd als ze het straks wel gaat nemen met iemand…Dan spreekt ze zichzelf behoorlijk tegen, en laat ze een ware droomman liggen, voor iemand anders…en dat kan ook best leuk zijn, maar deze relatie was zo uber zeldzaam, dat vind je gewoon niet gauw een 2de keer meer. t koste mij in ieder geval minstens 100 relaties om die ene te vinden die alles laat verbleken. Prima zal je zeggen, komt ze er dan wel achter. Ja, of door de vlinders totaal dus niet, voorlopig dan. Mijn voorgevoel schreeuwt dat het niet lang meer gaat duren eer dat moment komt.

Maar een hoop dingen zitten me dwars nu. Ze zegt dat ze niet op zoek is, maar ergens geloof ik haar gewoon niet meer,..Laatst had ze foto's van ons van haar facebook afgegooid zag ik, en de uitleg was ja anders lijkt het nog net of we bij elkaar zijn....Who cares denk ik dan?? Je bent toch niet op zoek?? Ergens voel ik mij een dwaas dat ik nog zoveel voor haar doe, en haar gewoon niet los kan laten. Loslaten zal ik het wel nooit kunnen, daarvoor was het te bijzonder, maar ik loop nog achter haar aan…en dat stoort me. Dat wil ik niet, ik wil dat zij een keer achter mij aan loopt. Dat zij inziet wat ze precies heeft weggegooid..en ja ik weet ik moet dan loslaten, maar allemachtig hoe dan?? Zij was me alles? Hoe the hell laat ik dat los? Met een goede band nu...

Ook stoor ik me ergens eraan dat ze me nog steeds met koosnaampjes aanspreekt, maar toch niet terug wil. En ja ze weet heel goed wat ik voor haar voel nog steeds, dat heb ik al te vaak gezegd..

Het liefst zou ik tegen haar willen zeggen, weet je, bekijk jij het maar, je verdient mijn liefde niet eens, ga jij maar lekker je tijd verdoen met een ander en hopelijk val jij dit keer flink op je bek, dat je erachter komt hoe zeldzaam lief ik tegen je was en wat ik allemaal niet voor jou overhad, kijk maar eens of die volgende dat ook heeft. Ervaar zelf maar hoe lastig het is om een perfecte relatie te vinden, waarbij het soulmate gevoel zo overtreffend is. Zoek alleen maar eens een vent die je niet belazert, en die het echt goed met je voor heeft zoals ik dat deed. Die er ook echt dag en nacht voor je was, zonder tegen stribbelen of wat dan ook. Die niks liever deed dan jou gelukkig te maken.

Ik weet niet meer wat ik moet doen, de stekker eruit gooien? Zo door gaan? Alle keuzen zijn kut lijkt het wel, ja nu gaat het leuk, maar die dag komt dat ze verliefd gaat worden op een ander…En dan is alle hoop verdwenen, en jank ik tot aan me dood toe geloof ik. En ik ben op ze zachts gezegd vreselijk bang voor die dag..
Ze is een soort van heroïne geworden…Ik ben verslaafd aan haar, aan de liefde, waarom heb ik nooit iets gehad zodat ik het los kon laten ofzo, we hadden nooit ruzies. alleen de grootste lol en liefde. Helemaal niks om je aan vast te kunnen houden om het los te laten. Er is niks wat ik zou willen veranderen zowel aan hoe de relatie was of aan haar…Alles was perfect, en ze was de grootste liefde die ik ooit heb kunnen ervaren. En zij groeit gewoon ineens over dat heen…zonder dat mij ook te melden of de redenen die daar voor hebben gezorgd op tafel te gooien toen dat speelde. Gaf ik teveel liefde, vroeg ik teveel van haar vrijheid, maar had het gezegd! ja dat punt had ik wel willen veranderen aan haar..Had me verteld wat je dwarszat, dan had ik dat zeker weten aangepakt en in ieder geval geweten..

Eigenlijk ben ik boos, op haar en op alles, zonder dat ik precies weet waarom. Waarom lijkt het nu precies zoals in de relatie, alleen gebeurt er niks fysieks en zijn de woorden wat milder, maar dan heb je het ook wel grotendeels gehad. Wat voor spel spelen we hier precies? En waarom wijft ze er zo vaak in dat ze zeker niet terug wilt. Maar lijkt ze ook niet zonder me te kunnen. En waarom kan ik niet gewoon me rug aan haar toekeren in de hoop dat ze dan wel achter me aan gaat lopen.
Ik wilde een blog schrijven over wat er allemaal dwars zat maar ik probeer dat een volgende keer wel Tong
Wat the fuck moet ik nou doen?? Ik heb dit toch nooit verdiend? Verdrietig
3 maanden verder…nee hoor, geen steek verder..

afbeelding van waterman

Ha MrMusicman

Ha MrMusicman,

weer lees ik je blog, en weer voel ik de pijn die er aan alle kanten doorheensijpelt. En, hoe hard het ook klinkt, weer denk ik..... wegwezen hier! Loslaten! Laat haar gaan! Laat haar gaan! Laat haar gaan.......

Ik ga je nogmaals hetzelfde proberen te zeggen als eerder. In deze blog doe je volgens mij drie dingen, die alledrie gevaarlijk zijn. Je plaatst haar op een voetstuk. Op een torenhoog voetstuk. Daar kan zij alleen maar vanaf vallen, want ze is niet zoooooo ideaal als je haar beschrijft. Ze is hooguit gewoon best wel een beetje ideaal. Of zoiets. Ten tweede plaats je jezelf torenhoog op een voetstuk. Jij bent de meest perfecte ideale man voor haar, en jij biedt haar de meest perfecte ideale relatie. Zo-een als er nog nooit is geweest. Een uit honderd. Alleen zij kan dat nog niet zien want zij is te onervaren. En weer kan dit ideale beeld alleen maar van zijn voetstuk vallen. Jij hebt ook gewoon menselijke tekortkomingen, en misschien vindt zij de eigenschappen die jij jezelf toedicht niet zooooo belangrijk. Dus je bent hooguit gewoon best wel een beetje normaal ideaal. Maar niet veel meer dan dat. Ten derde plaats je jullie relatie op een ultrahoog niveau. Maar dat beeld is al te pletter gevallen, jullie relatie is niet meer. Niet meer wat het was, in ieder geval. En daar is het derde beeld dus omgevallen, als eerste uit het rijtje. En jij dreigt kwaad te worden op haar. Omdat zij het kapot heeft laten vallen........ Omdat zij dat ideale niveau niet eens herkent...... Maar heeft zij dat wel gedaan? Of heeft zij uiteindelijk besloten dat de drie ideale beelden die door jou geconstrueerd werden eigenlijk niet klopten? En eigenlijk niet helemaal waar waren? En is zij op zoek naar een nieuwe werkelijkheid, met beelden die ietsje beter kloppen?

Geef haar die ruimte! Laat haar maar zoeken naar hoe zij haar leven wil inrichten. Neem zelf de ruimte. Om de schade van het uiteenvallen van de meest ideale relatie tussen de meest ideale man en de meest ideale vrouw weer te boven te komen. Laat haar alleen!!! Laat haar het zelf maar uitzoeken! En als de brokstukken weg zijn, als alle brokstukken verdampt zijn, kijk dan maar of jullie iets aan elkaar hebben. Maar daarvoor niet. Anders krijg je de meest gigantische ramp die je je kunt voorstellen.

Sorry dat ik wat cynisch en ironisch klink. Het is als ondersteuning bedoeld. Als ondersteuning om weg te gaan, haar los te laten, en te accepteren wat er aan het gebeuren is. Waar je niets meer aan kan doen.

afbeelding van mrmusicman

Ha Waterman :P

Hee Waterman, bedankt voor je bericht Glimlach top.

En ik snap heel goed je punten, absoluut, maar de reden dat ik het idealiseer omdat het voor mijn gevoel dit keer perfect was en te vaak gezien dat het leuk was zoals altijd. Maar dit keer was alles anders. En ik zie haar inderdaad als pure perfectie. Ze was anders dan alle anderen, mooier, liever, meer band dan met wie dan ook etc.

En mezelf de droomman? Nou ik ben alles behalve een droomman, alleen bij haar gedroeg ik me van nature wel zo. Dat is niet eens een keuze geweest maar voor haar had ik echt alles over, deed alles om het haar te vermaken, en ja, was ik bij haar inderdaad anders dan bij alle andere relaties. En moet ik toegeven omdat ik zo onmogelijk veel van haar houdt / hield, dat ik me zo ook gedroeg. En ik vond dat fijn, voor haar wilde ik ook de beste man ter wereld zijn en deed ook me best om dat zo te zijn. Een droomman dus. niet verwarren met dat ik een droomman ben, maar bij haar was ik dat zeker wel Glimlach

Maar de pest is, ik krijg dat ideale beeld ook niet uit me kop, was het maar niet zo ideaal....dan had ik op deze blog nooit gezeten want zelfs de relatie na 15 jaar samenwonen met 2 kids en zij ging vreemd deed me verdomd weinig... Nooit echt liefdes verdriet ervaren hiervoor, hooguit 1 weekend ofzo. Maar bij haar is alles anders.....ook de pijn, na 3 maanden geen stap verder. Maar ik ben het met je eens dat ik haar de ruimte moet geven, als ik toch eens wist hoe........

afbeelding van Zaza

Tsja... een verslaving. Als

Tsja... een verslaving. Als je alle boeken erop naslaat: cold turkey is het enige dat helpt bij afkicken. Ooit een hulpverlener tegen iemand horen zeggen: ja joh, anders spuit je nog maar 1 keer in de 2 dagen? Of: ga lekker bij al die gebruikers zitten maar zelf niets gebruiken?

Toch was mijn eerste reactie toen ik je verhaal las, dat er ook nog een midden zit tussen: 'Alles voor haar doen en haar op handen dragen' en 'Rot maar op en zoek het uit'. Het zijn een beetje twee extremen. Nou is het zo dat de liefde veel extremen kent. Misschien kan je jezelf trainen erin? Dat je bijvoorbeeld een maand neemt om afstand te nemen. Jezelf erop voorbereid. Niet meer alles voor haar doen en haar constant de liefde verklaren maar ook nog niet meteen een schop uit je huis geven. Langzaam afstand nemen. En haar inderdaad af en toe haar shit zelf uit laten zoeken.

Maar misschien is dat ook maar heel langzaam een pleister lostrekken....

afbeelding van mrmusicman

true

Tsja, die woede komt natuurlijk voort uit frustratie, zo van hoe kon je dit nou doen??? Mijn beeld is duidelijk anders dan haar beeld, maar das natuurlijk ook te verwijten aan gewoon geen ervaring van haar kant. En dat is frustrerend, dat geeft ook soms woede mee. Natuurlijk ben ik niet boos op haar, ik hou tenslotte achterlijk veel van haar. Maar ergens voelt het alsof er een spel met je wordt gespeeld...Ik kan het lastig uitleggen, ze is oprecht, en eerlijk. Toch ben ik blij met die zeldzame boze gedachtes. Want geef mij maar haat, dan kan ik het tenminste los laten, zie ik het tenminste niet ideaal meer.

Ach, tis allemaal kut en klote. Ik hield van haar, zij hield van mij, we waren samen erg gelukkig. We hebben elkaar in 1,5 jaar alleen al 60.000 berichten gestuurd....60.000? ja 60.000...... het zegt wel wat over ons.. tel ik nog niet eens msn, telefoon gesprekken mee. en dat waren dan 60.000 lieve berichten (ja ik weet das meer dan 100 per dag) zo verzot waren we op elkaar, alleen is dat bij mij nooit verandert.......en bij haar dus wel.
Was er maar een weg terug Verdrietig nog nooit zo duidelijk gevoeld dat we samen 1 waren. me lang gezochte soulmate..En nu verstrengeld in pijn, leed, het niet willen accepteren en bang voor de toekomst.... Welk meisje maakt nu nog kans op mijn liefde? Terwijl die oude nog in me kop woont.....permanent, en ja, kon ik haar maar uit me kop gooien, dan had ik dat zeker gedaan....waarom zijn we niet gewoon bij elkaar, terwijl talloze stellen met een relatie die in de verste verte niet eens op die van ons leek wel bij elkaar blijven.....frustratie!! Liefde, t was zo mooi.....t vergald je hele toekomst gelijk...en jonger wordt ik er ook niet bepaald op. Snap je waar die haat vandaan komt?

afbeelding van Zaza

Het is nog maar heel kort he!

Het is nog maar heel kort he! Je bent sowieso nog niet eens aan het proces van loslaten begonnen. En de toekomst baseren op ervaringen... hmm meestal geen goed uitgangspunt (ik doel daarmee op: ''welk meisje maakt nu nog kans op mijn liefde? Terwijl die oude nog in me kop woont.....permanent'') Je vult nu al allemaal dingen in voor de toekomst die je niet kan weten en die je baseert op het voorgaande van je leven. Begrijpelijk maar niet erg handig! Wie weet, laat je verrassen!

Btw, je doet het nu weer: Mijn beeld is duidelijk anders dan haar beeld, maar das natuurlijk ook te verwijten aan gewoon geen ervaring van haar kant.
Liefdes gaan over. Dat is in het verleden bij jou gebeurd, nu bij haar. Daar zijn duizend en een verklaringen voor en tegelijkertijd is er geen enkele verklaring voor.