Vandaag enorm in de war mede door mijn geloof

afbeelding van Dirk30

Hoi

Sinds 6 weken voel ik me vandaag enorm in de war. Heb vandaag een dag met veel waaroms achter de rug. Ik zal jullie iets vertellen.
Een lange tijd geleden, 11 jaar geleden, was er iemand in mijn leven waar ik een zware crush voor had. Zij kon mij werkelijk alles laten doen, zoooo verliefd was ik. Maar aangezien ik toen heel schuchter was in het benaderen van vrouwen liet ik mijn gevoelens niet direct zien. Een naaste persoon vertelde me dat je God om leiding kon vragen via dromen. Ik ben een ruimdenkend iemand dus ik stond daar voor open. Elke avond net voor het slapen gaan vroeg ik Hem of zij het was en er aantrekkingskracht kon ontstaan tussen ons. Opeens kreeg ik op een bepaalde nacht een droom maar geen positieve. Nee het was een méér dan duidelijke waarschuwingsdroom die liet zien dat ze me haar rug toekeerde. Zo jong dat ik was negeerde ik die droom en bedacht dat het een verzinsel was. Tot op een bepaald ogenblik ik mijn gevoelens kenbaar maakte. En weet je wat?? Zij, die ook een goede vriendin was, keerde idd daarna figuurlijk haar rug naar me. Praatte niet meer tegen me, zag me ni meer staan, negeerde me enzo. Man wat ging ik kapot. Ruim een jaar heb ik daarvan afgezien. Vandaag zit ik de hele tijd me af tevragen waarom Hij mij nu niet heeft

gewaarschuwd. Het enigste wat ik heb gekregen is een droom waar we in elkaars armen lagen en ik een diep intens gevoel had van warmte en liefde. Zo kwaad ben ik op mn geloof, zooo kwaad. Ik deed alles voor haar en uiteindelijk als haar leven op pootjes staat laat ze me vallen. Waarom heeft Hij mij nooit gewaarschuwd??? Is dat God dienen? Jezelf opofferen voor iemand anders zijn geluk?? Dit moest echt van me hart.

afbeelding van secret

Het geloof is een moeilijk

Het geloof is een moeilijk iets en iets waarover altijd discussies blijven bestaan.

Ik heb dit nooit aan mijn ex verteld eigenlijk...

Ik heb ook een aantal keren gevraagd om iemand. Ik wilde zo graag gelukkig zijn, net als iedereen.
(iedereen lijkt gelukkig als je met jezelf in de knoop zit)
Na een tijdje kwam ik hem dus tegen. Raar he..
Nu lig ik ook weleens verdrietig te zijn in bed en denk dan; waarom moest hij weer weg.

Moeilijk, de tranen springen me in de ogen hiervan.

afbeelding van tripstar

Hee secret

Ook voor jou komt er toch weer geluk voorbij, al wil je zo nu niet zien ( ik ook niet hoor Glimlach )
Het lijkt allemaal verrekte donker om je heen en de zon is ook nergens te bekennen. Het lijkt of we het weer van buiten mee naar binnen nemen in ons hoofd.
Maar ook wij vinden wel weer geluk in een andere hoek. Het belangrijkste is dat we weer gelukkig worden met en over ons zelf. We lopen nu een gigantische deuk op, maar het zal ons sterken voor de toekomst.
Jou geluk is het geluk wat je na moet streven. Dat moet je voorop houden.
En geloof me LDVD hebben we allemaal omdat we het niet kunnen bevatten wat er gebeurt.
Zo iets moois en dan zo weg zien vallen. Tis niet te begrijpen...........

Hou je sterk en plaats je eigen geluk voorop. Met of zonder die ander.

Tripstar

afbeelding van secret

Tripstar

Dank je wel voor je bemoedigende woorden.
Ik gun jou ook alle geluk!

afbeelding van kiki70

Dirk30

Ik heb respect voor je geloof, ik geloof niet, anders zou het niet al weken regenen en anders zou ''hij'' dit een ander niet allemaal aan doen.
Ik kan je wel zeggen dat sommige dromen uitkomen, althans dat heb ik meegemaakt. Ik kan niet voor een ander spreken natuurlijk.

Ik denk dat jij dingen wilt geloven die er niet zijn. Leef je leven Dirk.

Sterkte
Kiki

p.s Dit zeg ik niet om je te kwetsen hoor

afbeelding van Dirk30

Ik leef wel degelijk MIJN

Ik leef wel degelijk MIJN leven hoor kiki. Het was een gevoel dat me vandaag heel hard opkwam. Het is gewoon een confrontatie dat ik had. En nee je woorden kwetsen me niet. Integendeel.
Liefs

afbeelding van Lavender81

Dirk30

Ik kan me heel goed voorstellen dat je nu even kwaad bent op God en het geloof.
Want dat zou je juist vreugde moeten geven en je door moeilijk dagen heen moeten slepen.
Helaas geld dat niet altijd zo. Gods wegen en daden zijn niet te door gronden. En ik geloof dat voor alles een reden is.

Ik weet alleen niet of het verstandig is om je aan die dromen vast te pinnen. Die kunnen misschien maar een fractie zeggen wat er komen gaat.

En volgens mij is het ook nooit Gods bedoeling om jezelf op te offeren zodat iemand anders gelukkig word.
Want Hij wil juist dat al zijn kinderen gelukkig zijn. En als je dat samen kan zijn met iemand is dat heel mooi.

Joh 15:12- Dit is mijn opdracht: dat jullie elkaar liefhebben met de liefde die Ik jullie heb toegedragen.

Dit is natuurlijk een zin van vele die de bijbel zegt over liefde. Maar God wil dat we ook in een relatie gelijk zijn aan elkaar.

Ik hoop dat je dit gevoel van vandaag snel weer kwijt kan zijn en verder kan gaan met het verwerken van het verdriet.

Succes.

Ps. Sorry als je hier niet van gediend bent.

afbeelding van Dirk30

Hallo Ik ben wel gediend met

Hallo

Ik ben wel gediend met je antwoord. Nee, vastpinnen op dromen doe ik niet. Heb mn lesje wel geleerd. Het was gewoon moment vandaag waar ik geconfronteerd mee werd.

afbeelding van tripstar

Maak haar problemen niet jou probleem.

Beste Dirk,

Voel weer helemaal wat jij voelt. Ook hier de zelfde gevoelens als ik je verhaal lees. Het lijkt er erg op dat we nagenoeg dezelfde fasen van het leven door moeten. Ook ik heb dit al 2 keer meegemaakt. Mijn eerste grote liefde had te maken gehad met incest. En nu mijn laatste relatie had te maken met het borderline syndroom. Ook voor beide deze liefdes alles gedaan en gelaten en uiteindelijk de eerste liefde moest van psy afscheid nemen van mij en voelde ik me als een vuilniszak aan de kant gezet. En dit na een goede 2 jaar waarin we van alles hadden opgebouwd, haar overal in heb ondersteund en gemotiveerd om voor haar toch een plek te vinden in het leven. En geloof me dat we heftige momenten hebben gehad.
Nu in de laatste relatie ( bordeline, waar ik in de laatste fase achter kwam ) had zij ook een vriend te verwerken die zelfmoord had gepleegd. Dat weet je uit mijn blogs.
Weer heb ik me laten verleiden door haar zoveel mogelijk te ondersteunen in haar rouwproces en haar het leven weer een beetje op te laten pikken. Maar toen uiteindelijk na een 6-7 maanden bleek dat er toch ook nog andere dingen aan de orde kwamen, sprak ik op een dag met een goede vriendin, welke met healing en dat soort zaken bezig was. Daar vertelde ik mijn verhaal en na 2 minuten zei ze: stop maar....
Ja maar ik ben nog niet klaar want er komen nog zo verschikkelijk veel voorvallen die niet kloppen. Weer zei ze: stop maar, ik weet al wat er aan de hand is....
Het probleem is: je maakt haar probleem jou probleem !! Zij heeft iets te verwerken en dat zal ze zelf moeten doen. Jij zal je goed moeten voelen in een relatie en anders zal je er mee moeten stoppen.
Dat is een zin die nog steeds vastgeklonken zit in mijn hoofd en die gaat er niet meer uit.
Enkele maanden later stapelde zich alles zo op dat deze zin weer gigantisch naar boven kwam en ik besloten had om er inderdaad maar mee te stoppen om haar de ruimte te geven om haar problemen aan te pakken. Superzwaar, maar niet alleen nodig voor mezelf maar ook uit liefde voor haar en haar dochter. Want ook die had er danig onder te lijden. Niet van mij maar de gehele situatie.
Later is overduidelijk zonder enige twijfel gebleken, dat zij een bordeliner was en vielen alle puzzel stukjes voor me op zijn plaats. Dingen die ik niet kon volgen werden er plots een stuk duidelijker door.
Deze relatie had nooit gaan werken.
En waarom kom je dan iemand tegen, die je wereld zo op zijn kop zet en waar je super gek op wordt en waar je alles voor wil doen ? En uiteindelijk lijkt het of zo'n relatie nooit de eindstreep zal halen. Het lijkt er op of deze mensen op weg geholpen moeten worden en dan mag iemand anders het schijnbaar afmaken. Althans zo voelt het wel als je achterblijft.

Ik heb ooit eens een bericht van sunny1 gehad en die wist het treffend te verwoorden:

Sunny1
Ik zelf heb de ervaring dat als je zelf je zaakjes voor elkaar het, je juist extra snel mensen aantrekt 'met een rugzakje' Dat hebben we allemaal maar de een meer dan de ander. Zulke mensen willen zich aan je optrekken.. Mijn ervaring is dat dit bergen energie kost en dat het ten koste gaat van jezelf.. Net als wat bij jou is gebeurt! Verschrikkelijl is dit!! Bordeline is een verschrikkelijke aandoening, mensen kunnen daardoor erg manipulatief worden.. Je hebt jezelf net op tijd opgepakt (hier komt toch je sterke karrakter weer naar boven, al voelt het nu niet zo, put daar kracht uit!)
Je bent niet 'stom'dat je voor haar gevallen bent, ieder mens heeft behoefte aan affectie (mijn ex was manisch depressief) Dit hoort allemaal bij haar ziektebeeld...er komt waarschijnlijk weer een volgend slachtoffer, daar kan ze niks aan doen..
Maar jij bent het niet!!! Je hebt nu weer geproeft van de liefde, en na zo veel hard werken komt dat als donderslag bij heldere hemel. Maar dat kan nog een keer gebeuren!! Kop op, je hebt goede mensen om je heen die je steunen, het wordt elke dag een stukje minder (kliche maar waar). Haal voor nu de kracht uit je zaak, dan ga je je weer goed voelen, en vandaaruit verder.... gaat lukken. Heel veel sterkte.

Ik heb deze woorden van hem uitgeprint en ze liggen nog steeds op tafel. En als ik het erg moeilijk heb lees ik dit stukje nog een keer aandachtig door en put er weer goeie kracht uit. Dit stukje heb ik soms echt nodig om me weer op te trekken. Maar ook mijn broer en zus kan ik altijd bellen en die blijven ook maar volhouden: Jonge ze was jou liefde totaal niet waard ( achteraf gezien )

Hou je sterk vriend en ik hou je in de gaten Glimlach

De vergelijkbare lot genoot Tripstar

afbeelding van Dirk30

Goed gezegd

Hoi tripstar

Ik zou het niet beter gezegd kunnen hebben: "maak haar probleem niet het jouwe". Spijtig dat deze woorden te laat komen. Want ik besef nu wel dat deze woorden veel waarheid bevatten. Dat ze mn liefde niet waard was, dat klopt als een bus!!! Hoe zeggen ze dat:" spijt komt altijd te laat". Wat ik nu wel doe is meer vrouwen aanspreken. Niet om hen te versieren of om er mee in bed te kruipen, maar wel om een bewustzijn te creeëren dat er buiten "haar" ook nog anderen mooie lieve integere vrouwen zijn. En weet je?? DIE ZIJN ER!!!! Onlangs 3 knappe lieve vrouwen ontmoet. En ik moet toegeven, als ik met hen aan het praten was, zat ik met mn gedachten bij hen, en niet bij die oude-geliefde. Ok het gemis is er soms nog, dat wel. Maar ik geef "haar" niet de macht om mn (liefdes)leven te ruineren. Want ik wil niet dat andere mooie vrouwen hun kans bij mij mislopen door haar kloterijen. Die macht geef ik ze niet.

afbeelding van Dirk30

Het enigste wat ik mij

Het enigste wat ik mij verwijt, is dat ik er van in het begin met beide voeten ben ingelopen. Dat ik zoooo stom kon zijn.

Bedankt tripstar voor je les.

afbeelding van tripstar

Verkeerde gedachte Dirk

Jij bent er niet ingelopen !!!
Ik zelf blijf ook volhouden dat ik er met 100 % liefde in ben gestapt in dat mooie avontuur en jij hebt dat ook gedaan. Als je dan merkt dat de wederhelft toch een probleem hebben probeer je iemand daar zo veel mogelijk in te steunen en te helpen. Da's toch heel logisch. Diegene waar je dat speciale gevoel voor hebt, wil je toch bij staan en eventueel zo goed als je kan helpen.
Ook in jou geval, jonge !!! Jij bent niet stom geweest om met haar mee te gaan, zoals Sunny zegt.
ZIJ is zo stom geweest om niet te zien, hoeveel liefde wij hebben gegeven !!!

Verwijt de andere kant !!! Dat is namelijk wat er gebeurt is.
Kom op krachten en breng je liefde weer op peil. Je zal straks selektiever zijn in je keuze en daar zal je liefde die je kan geven wel begrepen worden !!
Leg a.u.b. het verwijt niet bij jezelf. Je bent gewoon verdomde eerlijk geweest met wat je te bieden had.

Succes. Tripstar

afbeelding van Dirk30

Antwoord

Vandaag, liever gezegd deze nacht heb ik het antwoord gevonden. God zet de kat bij de melk om dan uiteindelijk de melk af te pakken.

Denk daar maar eens over na.