Vreemdgaan

afbeelding van eeffie

Je partner gaat vreemd en je ontdekt het en weg is hij of zij. Naar die ander. Dan krijg je te horen, what goes around comes around. Het werkt niet met de nieuwe partner wat hij of zij jou aandeed, gebeurd daar ook.

En dat is niet waar. Iemand die constant vreemd gaat - ja dat is een ander verhaal. Maar hoeveel relaties - die uiteindelijk stand houden - beginnen met vreemdgaan?

Veel. Met die leuke collega, of die vriendin van jaren, wat nu ineens liefde blijkt of....vul maar in. Ik geloof dat het ook vaak een manier is om de vorige relatie af te sluiten. En dat is nu juist zo verdomde pijnlijk voor de achterblijver. Die heeft het niet door en als het ontdekt wordt, moet daar het verdriet nog beginnen en de gaande partner is eigenlijk vanaf dat moment een soort "feest"er mag openlijk met de nieuwe omgegaan worden, de nieuwe waar hij emotioneel toch al voor ging. Hij/zij ging er immers stiekum al mee en de wens komt in vervulling.

De achterblijver gaat er aan kapot, vragen..... waaroms en het vaak niet begrijpen. Ja zo hard is de liefde en zo worden veel mensen verbitterd en kapot gemaakt. Vaak gaat de achterblijver nog door een hel van nieuwe ervaringen die allemaal mislukken. Zo (h)eerlijk is de liefde!!!!!!!!

En waarom dat zo gaat? Ik weet het niet, zou het komen dat je de kwetsbaarheid uitstraalt en daardoor een "begeerlijk object" bent voor mensen, die zo graag met olifantenpoten door een porcelijnkast lopen? Is dat je valkuil van de pijn waar je eigenlijk -laten we eerlijk zijn- zo van geniet (cynisme).
Ik weet het niet, maar aan allen die vreemdgaan, denk er goed over na. Ben er eerlijk over naar je toch eigenlijk al "ëx"-terwijl het nog niet uit is- partner.....want dat gebeurd vroeg of laat toch. Leg uit waarom je niet verder kan ipv op een dag zomaar de koffers te pakken en niets te zeggen..

Ik schrijf dit omdat ik eens ben gaan nadenken en rondkijken. In veel van de gevallen, waarin er vreemd gegaan werd, is degene die er met een ander vandoor ging, nog daar - vaak zelfs getrouwd - incluus mijn ex.....en what goes around comes around ver te zoeken.

Eeffie

afbeelding van Gert41

Vreemdgaan

Hoi,
Geconfronteerd worden met het vreemdgaan van mijn partner was voor mij een van de meest vervelende momenten uit mijn leven.
Mijn ex ging vreemd met de vriend van haar beste vriendin , de voortekenen waren er achteraf wel maar ik wilde het niet zien.
Op een avond belde haar vriendin op dat ze emailtjes gevonden had , ik kon het niet geloven , mijn inmiddels ex vrouw ontkende in eerste instantie alles maar dat had weinig zin.
Ja inderdaad het zou beter zijn om het te vertellen voordat je het gaat doen maar helaas werkt het zo niet , dat doe je gewoon niet.
Ik denk dat je er in mee gesleept wordt , de spanning zal wel fijn zijn , en aan de " achterblijver " wordt niet gedacht.
Ben benieuwd hoe ze het later aan onze kinderen gaat uitleggen.
Overigens zijn ze nog steeds bij elkaar en heel gelukkig na ruim 3 jaar , dus inderdaad hoeft het helemaal niet zo te zijn dat het niet werkt.

afbeelding van hardtje

vreemdgaan

Hi Eeffie,

Zoals je mijn blog gelezen heb nog een rectie op jou blog. Ik ben ook vreendgegaan met een ma die vvia een samenlevingscontract alles geregeld had. dat is als het ware getrouwd. Ik begrijp heel goed dat het vor zijn vrouw pijnlijk kan zijn.
Hij is wat dat betrijft een verantwoordelijke man. En zegt wat mijn ouders toedertijd hebben gedaan. doe ik mijn dochter niet aan. In de periode dat ik hem ken heb ik daar rekening mee gehouden. Zijn dochter is inmiddels 20 jaar (het blijft aktijd altijd een schok maar zo zijn meer dingen in het leven). zelfs als vrouw lief wil praten met hem ga ik op zij want ik ben denk ik de boosdoender. maar hoeveel moet ik nog inleveren.ik hou van hem maar zo, dit is geen leven. Bovendien ik heb dit nog noit eerder gedaan of mee gemaakt iemand die een affairre heeft met een man.
misschien is what's go's around comes around een mooie betitelling ervoor , maar zo voelt het niet. omdat ik niet bewust hiermee bezig ben geweest. Het zou een andere zaak zijn als ikmbewust op zoek zou zijn naar bezette mannen.