Wat is houden van?

afbeelding van eeffie

Houden van is iemand gelukkig willen maken en gelukkig willen zien. Iemand missen en ook los kunnen laten, kunnen vertrouwen. Dat is houden van. En na een langere tijd, kun je dat gevoel niet snel uitschakelen en het wordt te vaak verward met verliefd zijn.

Vaak wordt hier gevraagd hoe kunnen ze zo makkelijk omschakelen? Dat kunnen ze omdat ze ergens teveel met zichzelf bezig zijn en de volle omvang van het echte liefhebben niet kennen of nooit gekend hebben of zich ervoor afsluiten. Ik geloof zelfs dat als je echt van iemand houdt, dat dat eigenlijk niet meer overgaat, het veranderd maar gaat niet over. Iemand blijft speciaal.

Mijn ex heeft mij zoveel pijn gedaan en ik ben uiteindelijk na heel veel tijd wat verder gekomen in mijn leven, maar op mijn manier hou ik nog van hem. Ik zie inmiddels dat houden van hem niet genoeg is, hij wil anders leven dan ik en we zouden elkaar nooit gelukkig kunnen maken. Hij wordt niet blij van een reis of een goed gesprek, kunst en een goede film en uitdagingen. Hij wordt blij van bits en bytes en blowen. Dan moet hij dat doen.

De mens in hem is verdomd lief, dat is waar ik van hou en van zal blijven houden, alleen heeft hij de keus gemaakt voor andere dingen in zijn leven en de vrouw waar hij al twee jaar vreemd mee ging zal dat wel leuk in hem vinden. Maar nu zie ik dat hij nooit met mij verder had gekund omdat hij andere dingen wil. Dsu soms is hoduen van niet genoeg. Daar kun je dan voor knokken, maar als er een niet wilt....kun je niets. Helemaal niets.

Tuurlijk helpt het als er een ader is, waar je kan uithuilen, verliefde gevoelens voor kan hebben en meer. Maar pas na een tijd zul je weten of je echt je geluk daar gevonden hebt, of dat je ex eigenlijk nog steeds stiekum ergens de belangrijkste is.

Zoiets????

Eeffie

afbeelding van rmroos

houden van is niet genoeg

Eefje, inderdaad soms is houden van niet genoeg. Een mens kan zo in zijn eigen wereld verstrikt zitten oa door blowen en in een vast en koppig karaker willen blijven dat er uiteindelijk niks mee aan te vangen is indien je je zelf niet naar totale ondergang wil leiden. Wat ik trouwens bijna deed.
Als de ander niet mee wil kan je je zelf volledig overgeven, je karakter aan passen, je gedrag aanpassen maar nog is het niet genoeg omdat zij zich niet aanpassen en jou als schuldige aanzien en hun eigen fouten niet onder ogen (willen) zien of toegeven.
Moeilijk en dodelijk als je je zo aan de liefe overgeeft...als je er uit komt ben je wel heel veel gegroeid en gesterkt , dat is dan een pluspunt . De ander wil blijkbaar niet meegroeien of zich aanpassen ......wat heel spijtig is maar we maken elk voor ons onze eigen keuzes. En ja houden van blijft ,zelfs na heel veel pijn en verdriet en loslaten kan je nog van iemand houden. Ook al wil hij zich niet aanpassen aan de relatie en groeien in zijn persoonlijkheid wat heel spijtig is.
Ik begrijp je goed !