Weer een beetje contact

afbeelding van Mirtee

Na een raar weekend, waarin hij mij belde en aangaf van me te houden en bij me te willen zijn, maar aan de andere kant ook nog niet zeker te weten wat hij wil, was ik heel erg verward. Ik ben dus toch tegen mijn eigen advies in gegaan en heb hem zondag avond gebeld. Ik heb gezegd dat ik het niet helemaal eerlijk van hem vond om mij dit allemaal te vertellen en mij verward en onzeker te laten zitten. We hebben gepraat. Weer zei hij hetzelfde. Hij houd van me, wil bij me zijn, maar weet niet zeker wat hij nu precies voelt.

We hebben afgesproken om zaterdag te gaan praten (face to face) en dat we vanuit daar verder kijken. Gister heb ik hem nog wel een berichtje gestuurd met dat hij dit niet moet doen alleen omdat ik dat wil, hij moet het natuurlijk ook zelf willen. Want ik had een beetje het idee dat hij toestemmende omdat ik dat graag wil. Ik kreeg terug maak je niet druk ik zie je zaterdag.
Gister avond appte hij me weer, omdat hij aan me moest denken en me wou appen. We hebben paar berichten over de app uitgewisseld, vooral over hoe hij zich voelt. Hij wil me wel heel graag zien zaterdag dus dat gesprek gaat zeker door. Vandaag heeft mij ook geappt om te vragen hoe het gesprek met mijn psycholoog was.

Ik kom net van het eerste gesprek met mijn psycholoog af en ze gaf me aan dat het inderdaad verstandig is om te gaan praten en dat we daar misschien afspraken kunnen maken. We kunnen bijvoorbeeld afspreken om het een maand de tijd te geven en dan weer een gesprek aan te gaan waar we staan allebei. Ze zei wel dat het verstandig is om tussendoor wel minimaal contact te houden. Dat ik een beetje kan verwachten waar ik aan toe ben.

Ik voel me sinds gister avond beter. Dit komt denk ik omdat we weer een beetje contact hebben en omdat ik hem ga zien zaterdag. Ik probeer niet al te veel te hoop te houden en het maar gewoon te laten gebeuren. Maar het is wel lastig nog soms. Ik ben er heel erg mee bezig. Ik vind het misschien ook wel prettig nu dat de psychologe heeft bevestigd dat ik goed heb gehandeld en dat ik dus niet verkeerd bezig ben. Ik ben benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren tussen ons en hoe het gesprek zaterdag gaat verlopen. Ik houd jullie op de hoogte!

afbeelding van kroegtijger

@mirtee

Hoi Mirtee,

Fijn om te horen dat je je beter bent gaan voelen hierdoor. Ik denk ook als ik het zo lees dat het verstandig is dat je voor jezelf je verwachtingen laag probeert te houden, zodat je teleurstelling daarmee probeert te voorkomen. Dat is heel lastig weet ik, omdat het iets is wat je graag wil en ongemerkt krijg je daardoor toch stiekem een klein beetje verwachtingen. Geeft natuurlijk niets, maar wel even iets dat handig is om je te realiseren. Immers, is je verwachting dat je geen teleurstelling hebt (omdat je van het gesprek geen verwachtingen probeert te hebben) en komt er dan toch een teleurstelling, dan komt die dus automatisch dubbel zo hard aan, want die had je niet verwacht (als je begrijpt wat ik bedoel).

Wel zou ik je willen adviseren om jezelf niet op te hangen aan de mening van een psycholoog. Niet omdat die psycholoog niet het beste met je voor heeft, maar omdat jij degene bent die de beslissingen neemt, die de gevolgen draagt etc, en niet die psycholoog. Als het goed is zou een psycholoog zich dan ook redelijk op de vlakte houden over keuzes, en je juist stimuleren over het zelf maken van keuzes; je aan het denken zetten dus. Ik neem ook aan dat het bij jou psycholoog in dat opzicht dan ook niet anders is hoor, dus maak je daar dan ook geen zorgen over Knipoog . Wat ik bedoel is dat je je niet gaat verschuilen achter die psycholoog, maar dat je je wel je eigen verantwoordelijkheid erin hebt. Het zijn hoe dan ook jouw keuzes die je maakt.

Wat betreft je gesprek van komend weekend kan ik je eigenlijk alleen maar adviseren om te proberen er open in te staan. Daadwerkelijk te luisteren naar wat de ander te vertellen heeft, zonder vooroordelen, zonder mening, maar gewoon luisteren en meer niet. Daarnaast is het handig om ook je eigen mening en je eigen standpunten voor jezelf duidelijk te hebben. Naar iemand luisteren wil niet zeggen dat je het automatisch dan ook met iemand eens hoeft te zijn natuurlijk.

In ieder geval fijn om te lezen dat het je in ieder geval een hoop opluchting geeft als ik je goed begrijp. Het is allemaal niet niks, en zeker met situaties als dit waarin emoties en gevoelens alle kanten op lijken te vliegen is het soms moeilijk om even wat afstand te kunnen nemen en rustig na te denken over welke keuzes je maakt en wat de gevolgen van keuzes kunnen zijn. Heel veel succes in ieder geval komend weekend Glimlach

afbeelding van Mirtee

Geen verwachtingen

Hoi kroegtijger,

De psychologe heeft meer mijn gevoel bevestigd dat het voor mij het beste is om te doen op dit moment. En ze heeft me wat handvaten gegeven over hoe ik er mee om moet gaan. Er speelt bij mij natuurlijk veel meer dan alleen de relatiebreuk (anders zou ik niet bij een psycholoog zitten) en het contact met hem is heel klein positief dingetje in alle andere negatieve dingen. Ik vergeet niet dat ik in de laatste weken van onze relatie ook al niet helemaal lekker in mijn vel zat. Maar er zijn wat dingen gaande waar ik zelf helemaal niks aan kan doen en dus ook niks in kan veranderen. Behalve dan er mee leren omgaan. Dat ben ik nu aan het doen, met hulp.

Wat ik van het gesprek aanstaande zaterdag verwacht is eigenlijk dat hij tijd nodig heeft en dat we afspraken maken over hoe ons contact gaat verlopen in die tijd. Ook hoop ik dat we een beetje kunnen 'evalueren' wat er precies gebeurd is en of we een aantal dingen kunnen veranderen. Ik weet dat ik misschien ervan uit moet gaan dat we beslissen niet verder te gaan. Maar dat is moeilijk, aangezien hij toch wel het meeste contact zoekt. Ik heb aan hem aangegeven dat het slim is om zo min mogelijk contact te hebben deze week. Ik hoop dat ik dat zelf vol kan houden. Nu lukt het me goed, maar dat komt misschien omdat hij vanmiddag me nog belde om te vragen hoe het is geweest. Toch blijf ik stiekem een beetje hopen dat hij me weer appt, omdat hij aan me denkt en me wil appen, net al gister. Maar hier ga ik niet vanuit. Lastig. Veel gedachtes gaan door mijn hoofd heen. Ik hoop dat ik zaterdag redelijk rustig kan blijven.

afbeelding van kroegtijger

@mirtee

Hoi Mirtee,

Dank je wel voor je reactie, maar je hoefde het voor mij niet uit te leggen hoor; het was meer even een kleine reminder. Sommige mensen varen namelijk compleet blind op wat ze denken te hebben gehoord bij de psycholoog, en dat kan soms wel eens lelijk uitpakken daarna Knipoog Maar goed om te horen dat het je in ieder geval goed af lijkt te gaan met de hulp die je krijgt Glimlach

Wat betreft zaterdag snap ik denk ik wel wat je bedoelt. Hou je er wel rekening mee dat je verwachtingen mogelijk wel eens niet kunnen gaan uitpakken zoals je hier beschrijft? Ik weet dat het heel verleidelijk is om die kant op te gaan denken, en dat verwachtingen dan los te laten heel moeilijk is, maar daarmee voorkom je wel een beetje teleurstelling. Het kan immers ook heel anders uitpakken dan je denkt. Ook wat betreft het appen. Probeer er niet mee bezig te zijn. Waar je eerst nog rondloopt met tegen jezelf zeggen dat je er niet op wil hopen kan je voor je het weet gewoonweg kwaad op hem gaan worden dat hij niet appt... alleen maar omdat jij dan bedacht hebt dat hij je zal gaan appen, en dan doet hij dat niet... (goed, dat is misschien wat extreem, maar je zal niet de eerste zijn bij wie het zo verloopt).

En ja, het is heel lastig op zo'n moment om dan even een beetje rust in je hoofd te krijgen; dat herken ik wel heel erg. Wat goed kan werken is sporten op zo'n moment. Je gewoonweg helemaal in het zweet werken en alleen maar daar je op richten. Ook lange wandelingen werken heel goed. Ok, het weer is niet heel uitnodigend, maar laten we het maar "lekker uitwaaien" noemen Knipoog Al is het maar een uurtje dat je dat doet, dan heb je toch even dat uurtje rust in je hoofd kunnen krijgen en dat kan al heel veel schelen voor je.

In ieder geval heel veel succes de komende periode, en probeer een beetje te ontspannen. Dat maakt het allemaal een stuk makkelijker heb ik gemerkt.

afbeelding van Mirtee

@kroegtijger

Grappig dat je dat van het sporten zegt, want ik heb ooit (vorig jaar) best redelijk hardgelopen. Ik ging zo'n drie keer in de week. Daar ben ik toen mee gestopt omdat ik toen drie weken lang 6 dagen werkte, waar ik heel de dag op mijn benen stond dus na afloop teveel pijn en moeheid had in mijn benen en voeten dat hardlopen niet lukte. Dit heb ik daarna niet meer echt goed opgepakt. (ook een puntje in onze relatie, dat vond hij namelijk jammer). De psychologe heeft vandaag ook gezegd dat ik het weer op moet gaan pakken en we hebben afgesproken om te beginnen met twee keer in de week. Dus nu moet ik wel he! Morgen ga ik daarom ook met frisse moed een rondje hardlopen. Ik ben benieuwd (aangezien ik, zeker de laatste weken, best een grote roker ben) hoe het gaat. Maar ik ben vorig jaar al verbaasd geweest over mezelf , dat ik denk dat als me dat weer lukt ik weer iets positiever kan zijn.

Wat betreft de verwachtingen en het appen. Ik probeer ook niks te verwachten, maar er gaan wel verschillende scenario's door me heen, ik probeer daar afleiding in te zoeken. Het feit dat hij niet appt maakt me niet boos. Ik heb namelijk zelf gezegd dat we het contact zo minimaal mogelijk moeten houden, dus daar kan ik niet boos om worden. En we hebben hiervoor al 4/5 weken geen contact gehad. Dus die paar dagen kan ik denk ik nog wel volhouden:) Welke kant het ook op gaat, ik weet in ieder geval zeker dat het wel goed komt. Zeker na mijn gesprek met de psycholoog. Mocht het dan toch echt over zijn. Heb ik in ieder geval iemand die me kan helpen het te verwerken;)