Helemaal alleen

afbeelding van Mirtee

Hallo allemaal,

Nadat mijn ex het heeft uitgemaakt, ben ik behoorlijk depressief geworden. Het was niet de reden daarvoor, maar de bekende druppel die de emmer deed overlopen.

Na ongeveer 1/2 weken voelde ik me ook nog in de steek gelaten door mijn enige 2 'vriendinnen' ik heb ze dit verteld. Ik heb gezegd dat het mij niet zo goed ging. Ze hadden moeite om het allemaal te begrijpen. Ik heb ook aangegeven om mij niet proberen te begrijpen. maar mijn situatie. Ik heb ze ook vertelt dat ik er op dit moment niet zo goed kan zijn voor ze. Ik zit echt ontzettend met mezelf in de knoop en dat moet weer een beetje op de rails komen. Er werd mij vertelt dat ze dat wel konden begrijpen.

Tot vandaag. Vandaag kreeg ik van allebei hele verwijten dat ik er niet voor ze ben. (Ik heb twee weken niks van ze gehoord, waar ik laatste was die iets had laten weten) Bovendien wordt mij verweten dat ik alleen andere de schuld geef. Ik heb nooit iemand de schuld gegeven, behalve mezelf.

Ik heb nog wel mijn zus gelukkig. Maar mijn zus is 16 jaar ouder, gescheiden met twee kinderen. Ik weet dat ik daar altijd terecht kan, ook als ze niet thuis is mag ik daar best even gaan zitten. Maar ze heeft zelf natuurlijk ook veel aan haar hoofd en natuurlijk twee kinderen om voor te zorgen.

Ik wil mezelf hier nu eigenlijk niet druk over maken. Je leert je vrienden inderdaad kennen als het niet goed met je gaat. Maar ik dacht dat ik dat stukje al gehad had en zij degene waren die er echt voor me waren. Maar het beetje 'eenzaamheid' dat ik al voelde, is hierdoor wel weer versterkt. Op de een of andere manier kom ik altijd als schuldige uit de bus.

En toch zit ik ermee. Ik wil nu niet alweer de persoon zijn die overal maar sorry voor zegt en het maar weer accepteert dat ik fout ben geweest, terwijl ik niet helemaal weet wat ik dan precies fout heb gedaan.

Waarom kom ik steeds mensen tegen waar ik veel voor over heb, maar andersom niet? Soms denk ik dat het misschien maar beter is dat ik alleen ben, dan kan ook niemand teleurgesteld zijn in mij..

Ik weet dat dit niet met liefdesverdriet te maken heeft, maar ik wou even mijn verhaal hierover kwijt. Vooral omdat er veel als advies gegeven wordt: doe leuke dingen met je vrienden.. Ja die hadden hiervoor geen tijd en nu heb ik ze dus niet meer.

afbeelding van Hetlevenismooi

Hey Mirtee

Hoe is het nu met je?

Is er nog iets veranderd?

Het heeft ook wel met liefdesverdriet te maken hoor, je hebt ook elkaar (anderen) nodig om inzichten te krijgen en om er lekker op uit te gaan.

Je hoeft ook niet de persoon te zijn die overal sorry voor zegt.
Als je zelf weet dat dit niet klopt.
Praat misschien nog eens met elkaar? Met je vriendinnen?
Zussen zijn er voor elkaar, heerlijk!

Niet een diepe depressie inglijden hoor, probeer niet in die diepte mee te gaan. Er uit krabbelen steeds weer, voor jezelf!

Als jij als schuldige steeds uit de bus komt en het is niet zo, dan zeg je het is niet zo, klaar. Glimlach

Je hebt liefdesverdriet maar als een man twijfelt zou ik zelf verder gaan.
Je wilt toch geen twijfelaar? Ach nee, ik in ieder geval NIET. Al zou ik 40 % krijgen, ga ik daar niet voor. Die 100% voelen in de liefde, het moet wel een positieve relatie zijn en gevoel van liefde naar elkaar toe. Het is er, of het is er niet.

Ga je nog iets leuks doen?
Gewoon om je mentaal wat op te peppen, zodat je het liefdesverdriet wat beter kunt verwerken. Goed slapen en sporten of dansen, muziek, voor de (((endorfine))) (het geluksstofje). Kijk op internet waar je het uit kunt halen.

Veel liefs en zon!

afbeelding van Mirtee

Hoi Hetlevenismooi

Dankjewel voor je reactie,

Het gaat niet super, af en toe heb ik wel momenten dat ik denk: hey het gaat iets beter, maar dat kan zomaar omslaan. Vooral 's ochtends en 's avonds heb ik het erg moeilijk. Ik slaap ook al een paar maanden heel slecht en soms zelfs helemaal niet. Er speelt natuurlijk meer in mijn leven dan alleen deze twee dingen. Maar de boventoon heeft de relatiebreuk.

Die is nu wel echt definitief hoor, ik heb hem gezegd dat ik me niet zo wil laten behandelen. Dat viel verkeerd en heb ik nu dus inderdaad weer gedaan.

Ik probeer echt leuke dingen te doen, ik heb er regelmatig om gevraagd, maar niemand heeft tijd. Dat snap ik wel, alleen is het niet zo leuk.

Ik loop bij een psycholoog voor mijn depressie, ik heb alleen nog niet echt het gevoel dat ik er baat bij heb. Er wordt bijna overal en door iedereen gezegd dat je moet doen wat je gelukkig maakt, maar dat is heel moeilijk als je niet weet wat je gelukkig maakt. Dat heb ik nooit geweten. En daar moet ik toch echt zelf achter zien te komen, dat kan niemand voor mij bepalen.

Sporten heb ik nooit echt leuk gevonden, muziek kan ik bijna niet luisteren en slapen is ook heel moeilijk voor me momenteel.

Het is heel moeilijk voor me op het moment, ik heb heel veel negatieve gedachtes en die zijn heel moeilijk uit te schakelen. Het enige wat mij een beetje op de been houdt, is toch nog een sprankje hoop dat het wel goed komt (met mij, niet met mijn ex). Maar hoe langer het duurt, hoe moeilijker het is om die hoop ook vast te houden. Ik ga gewoon door, ten eerste heb ik geen keus en ten tweede hoop ik over niet al te lange tijd hier kan schrijven dat het goed met me gaat.

afbeelding van Steff

@ mirtee

Je schrijft voor mij een heel herkenbaar verhaal. Nadat het uit was met mij vorige ex( dus de vriend hiervoor) had ik heel veel moeite om mijn leven op te pakken. Ik zat destijds ook in een depressie. Ik kon me nergens op richten.. Mijn vriendinnen bleken ook geen echte steun te zijn! Alles kwam letterlijk tegelijkertijd.
Hoezo kan je bijna geen muziek luisteren?

Ik vind sporten ook niet het aller leukste maar ik heb me op andere manier beZig gehouden. Ik heb allerlei dingen uitgeprobeerd die ik nog nooit heb gedaan.. Schilderen, knutselen, verven, mijn kamer omgooien.. Etc. Dit heeft me destijds heel erg geholpen. Ik was er zelfs trots op achteraf dat ik andere dingen kon verzinnen Knipoog..

vriendinnen hadden in die periode ookgeen tijd voor mij. Enerzijds heeft het met het verdriet te maken omdat je nu meer dingen van hun verwacht. Aan de andere kant ga je nu wel onder ogen zien wie "echte" vriendinnen zijn. Ik heb me toen gericht op het ontmoeten van nieuwe mensen.. Ik was mijn oude "ik" beu! via verschillende forums heb ik berichtjes geplaatst dat ik opzoek was naar nieuwe vriendschappen. Heel spannend, maar het heeft me echt afleiding gegeven. Daarnaast heb ik hele leuke nieuwe vriendinnen daarvoor terug gekregen Glimlach! Wellicht een tip..!

Sterkte!

Steff

afbeelding van Hetlevenismooi

Mirtee

Jij hebt het niet gedaan hoor, jij geeft juist aan dat je niet voor een relatie gaat die niet compleet is.
Dat kan hij toch ook wel snappen?

Sporten hoeft ook niet. Als ik mezelf neem in het begin liefdesverdriet dan kon ik niet stilzitten. Ik moest gaan lopen. Of snellopen, dat heb ik gedaan samen met lieve doggy Glimlach. Vond hij wel leuk natuurlijk. Glimlach Je kunt ook springen om het naar boven te halen dat goede gevoel.
En echt waar het heeft geholpen, uren het centrum doorgelopen en langs het Scheepvaartmuseum, alleen om me minder rot te voelen.
En het hielp, mijn verdriet werd niet minder maar mentaal kwam ik dan in een flow en kon ik het daarna wat bter aan. Al was het voor even. Als ik daar nu weer loop denk ik vaak, wat een verdriet heeft hier gehangen, dan denk ik gelukkig is dat gevoel er niet meer! Mensen met een depressie gaan ook wel hardrennen, het schijnt te helpen. Snellopen voor mij dan ook. Hoop dat je het gevoel ook kunt krijgen.
Met muziek had en heb ik dat ook, wel muziek waar ik een oppepper door krijg.

Ja, je moet erdoorheen, het wordt echt minder. Ik hoop dat je er iets mee kan, een depressie is zooo naar. En het is natuurlijk jouw doel om daar uit te komen.

Je moet er zelf achter komen wat je gelukkig maakt, dat is ook zo en op 1 of andere manier wel onder de mensen komen. Kijk wat je daar in kunt vinden. Een stapmaatje vinden of bij een club. Ik ging ook verder met de Spaanse taal leren op internet, leidt ook wat af van die scenario's in gedachten. En ik ging op stap. Ik weet ook wel, het verdriet is nu allesoverheersend, toch heb je ook al lichtpuntjes gehad. Houd je daaraan vast, er komen er meer.
Goed ook dat je hulp hebt, je moet er natuurlijk wel iets aan hebben.
Lucht het praten erover niet wat op?

Maak een doel voor jezelf. Onschuldig

afbeelding van petals

ten eerste vind ik het heel

ten eerste vind ik het heel sterk dat jij in je relatie je grens hebt aangegeven. Het is nu dan uit en je voelt je daar uiteraard niet fijn in, maar het is wel de eerste stap naar een jij die je misschien niet zo goed kende, iemand die duidelijk zegt tegen anderen wat haar niet lekker zit. En dat je daar ook bij durft te blijven, ook al krijg jij nu het verwijt dat het jouw schuld is. Heel dapper, en echt heel goed hoor!

Dat is een hele omslag weet ik uit persoonlijke ervaring. Ik was iemand die nooit grenzen aangaf, ook vaak maar de schuld op me nam van dingen, om de lieve vrede te bewaren. In relaties ben ik heel ver gegaan met dingen accepteren die niet klopten. En soms ook in vriendschappen. Omdat ik iemand niet kwijt wilde. Maar als ik me kut voel, voel ik me kut, en als het een echte relatie of vriendschap is, moet ik dat gewoon kunnen aangeven zonder op een onredelijke manier de schuld te krijgen. Dat is jouw gevoel, dat is de ruimte die jij inneemt, en dat mag toch ook! Ik heb echt moeten leren voor mezelf om die ruimte ook echt te nemen, om niet me weer maar te schikken naar die ander. Jij doet er toe!

Datzelfde kun je toch ook naar je vriendinnen doen? Communiceer naar ze dat jij je hieronder naar voelt, dat jij je al niet goed voelt en dat je niet van ze verwacht dat zij jouw problemen oplossen maar dat je ook niet deze verwijten wilt horen. Je doet je best naar jouw eigen omstandigheden nu. Dat heb je toch ook al aangegeven? Hier moet toch gewoon, als het echte vriendinnen zijn, normaal over te praten zijn? Dat jij kunt zeggen hoe jij je voelt, en zij hoe zij zich voelen, zonder verwijt naar elkaar? Het hoeft niet te betekenen dat je je vriendinnen meteen kwijt bent.

Ondertussen proberen nieuwe contacten op te doen, dingen doen die jij leuk vindt en probeer inderdaad (via internet) daar nieuwe mensen bij te vinden. De wereld is groter dan jouw ex en jouw huidige vriendinnen, er zijn genoeg lieve mensen die op zoek zijn naar leuk contact. Dan maak je je eigen wereld groter, voel je je sterker en minder afhankelijk van een paar mensen, je doet je eigen ding en dat geeft kracht. En je leert jezelf kennen, ook in de omgang met die nieuwe mensen, grenzen aangeven, aanvoelen wat gedrag van mensen doet met jou, wat jij wel en niet fijn vindt en op een duidelijke manier aangeven als je iets niet fijn vindt.

Het is een proces waar ik ook nog steeds mee bezig ben, getriggerd door de laatste relatiebreuk, mezelf echt leren kennen. En er zijn daarin werelden voor me opengegaan.

afbeelding van Zaza

Hoi Mirtee. Dit is

Hoi Mirtee.

Dit is hartstikke rot voor je. Juist in deze tijd is het erg fijn om mensen te hebben waar je mee kan praten, lachen en huilen. Ik kan me voorstellen dat je je nu extra eenzaam voelt. Misschien kan je, zoals al aangegeven wordt, nog eens met je vriendinnen gaan praten. Je hoeft er niet bij voorbaat van uit te gaan dat je sorry hoort te zeggen. Iets zeggen in de trant van 'zo heb ik het niet bedoelt' of 'het was niet mijn intentie om...' kan de tegenpartij het gevoel geven gehoord te worden zonder dat je de schuld bij jezelf legt. Het gesprek open gooien en aangeven dat je er wel voor ze wil zijn maar op dit moment niet de kracht (?) hebben daarvoor kan misschien voor beide partijen verhelderend werken.

Meerdere verliezen in een korte tijd verwerken kan heel heftig zijn.

Het is misschien een cliché maar je bent niet alleen hierin. Ook ik voel me vaak eenzaam en mijn sociale netwerk is niet heel groot. Het helpt mij soms om te weten dat er ook andere mensen zijn die zich zo voelen.

' Waarom kom ik steeds mensen tegen waar ik veel voor over heb, maar andersom niet? Soms denk ik dat het misschien maar beter is dat ik alleen ben, dan kan ook niemand teleurgesteld zijn in mij..'
Dat is misschien iets dat je zou kunnen onderzoeken. Vaak is de angst mensen te verliezen een reden om ver te gaan in een vriendschap en relatie. Dat dan niet terugkrijgen kan een gevoel van afwijzing creëren. Terecht maar misschien ook niet terecht. Als je veel voor een ander overhebt, misschien teveel, kan het zo zijn dat je dat ook van anderen verwacht. Anderen die misschien niet zo bang zijn om mensen te verliezen en daardoor wellicht niet zo ver gaan. Het zijn gedachtenspinsels die ik opschrijf, ik weet niet of dit ook betrekking heeft op jou.
Ik denk niet dat het beter is om alleen te zijn maar denk wel dat het goed is om te onderzoeken waarom je deze gedachten hebt. Je schrijft 'dan kan ook niemand teleurgesteld zijn in mij.' Ben jij teleurgesteld in jezelf of denk je alleen dat anderen dat zijn?

Het leven is een telkens veranderend iets. Een gedachte die mij na mijn vorige relatiebreuk hielp, was dat alles kan veranderen. In een jaar kan er al vanalles anders zijn. Het leven is in beweging, zelfs als je depressief op bed ligt. Misschien heb je nu de energie en kracht niet om bv vrijwilligerswerk te doen (om) of nieuwe mensen te leren kennen. Maar uiteindelijk ga je dat wel doen. De mens is ontzettend wendbaar en het is onze natuur om ons aan te passen aan nieuwe situaties.

afbeelding van zgan

to Mirtee

CITAAT: Na ongeveer 1/2 weken voelde ik me ook nog in de steek gelaten door mijn enige 2 'vriendinnen' ik heb ze dit verteld. Ik heb gezegd dat het mij niet zo goed ging. Ze hadden moeite om het allemaal te begrijpen. Ik heb ook aangegeven om mij niet proberen te begrijpen. maar mijn situatie. Ik heb ze ook vertelt dat ik er op dit moment niet zo goed kan zijn voor ze. Ik zit echt ontzettend met mezelf in de knoop en dat moet weer een beetje op de rails komen. Er werd mij vertelt dat ze dat wel konden begrijpen. CITAAT ENDS.

Vrienden, en vriendschappen, een extensief onderwerp, waarover lange dialogen kunnen worden gehouden.
Ik probeer er een kort en duidelijk verhaal van te maken, in de hoop dat je het één en ander in een ander perspectief kan gaan zien.

Ga ervan uit dat vriendschappen gebaseerd zijn op een ‘gezamenlijk doel’, hebt dezelfde interesses, hobby’s, er is een bepaalde connectie met elkaar om een bijna oneindig aantal redenen.
Wat er in vriendschappen essentieel is dat er een ‘gelijkheid’ bestaat binnen dit contact. (dit geldt uiteraard ook voor relaties)
Die gelijkheid bestaat eruit dat je kan communiceren op dezelfde frequentie, op hetzelfde ‘level’ waarbij ik het niet heb over een hoger of lager IQ, maar over een overkomend EQ, vrienden zijn compatibel als het op aanvoelen, invoelen aankomt, anders gezegd, vanuit respect, en empathie, herken, en erken je elkanders gevoelens, kwaliteiten en kwantiteiten.
In de ideale situatie zijn deze in balans, en is deze connectie dus ‘zuiver’..

Tot op het moment dat er in dit contact een andere ‘behoefte’ komt van een vriend, op emotioneel niveau, en dus de relatie een grotere, of diepere lading krijgt.
In dit geval door jouw worsteling omtrent de relatiebreuk en jouw ‘vervormde’ pad met deze vrienden, waarbij dus de balans wordt verstoort.

CITAAT: Tot vandaag. Vandaag kreeg ik van allebei hele verwijten dat ik er niet voor ze ben. (Ik heb twee weken niks van ze gehoord, waar ik laatste was die iets had laten weten) Bovendien wordt mij verweten dat ik alleen andere de schuld geef. Ik heb nooit iemand de schuld gegeven, behalve mezelf. CITAAT ENDS.

Deze situatie ontstaat, omdat dus die vriendschappelijke balans onder druk komt te staan, omdat (in dit geval) jij meer aandacht nodig hebt, en vraagt vanuit jouw emotionele situatie, waarin jij pijn en verdriet hebt, en verward bent.
De capaciteit van de vrienden wordt in dit geval een soort van onder druk gezet door deze (jouw) behoeftes die jij zo hard nodig hebt.
Daarin ontstaat er vaak een kink in de kabel, door de druk die anderen ervaren, zijn ze niet altijd in staat (ik praat hier in het algemeen, maar ook uit ervaring) hun persoonlijke verlangens, en behoeftes die ze van jou verwachten ‘opzij’ te zetten, en gaan ze zich dus ‘anders’ gedragen, anders gezegd (en vat dit niet persoonlijk op, want zo bedoel ik het niet) jij voldoet niet meer aan de ‘voorwaarden’ voor deze vriendschap. (ik wens hier even te benadrukken dat het dus niet een geval van 'de schuld ligt bij jou' is!!)

Vanuit het ego van de vrienden wordt deze (over het algemeen tijdelijke) ‘eigenschap’ van jou niet langer op prijs gesteld, en gaan ze zich afzetten tegen de ‘stoorzender’ met vaak een tijdelijk of soms blijvende breuk tot gevolg.

CITAAT: Ik wil mezelf hier nu eigenlijk niet druk over maken. Je leert je vrienden inderdaad kennen als het niet goed met je gaat. Maar ik dacht dat ik dat stukje al gehad had en zij degene waren die er echt voor me waren. Maar het beetje 'eenzaamheid' dat ik al voelde, is hierdoor wel weer versterkt. Op de een of andere manier kom ik altijd als schuldige uit de bus. CITAAT ENDS.

Dit is, als gevolg van jouw huidige situatie heel begrijpelijk, maar niet reëel voor jezelf, jouw pijnlijke weg op dit moment neemt automatisch dit schuldgevoel er maar bij, vanuit het gevoel van falen wat je hebt tov jezelf.

CITAAT: En toch zit ik ermee. Ik wil nu niet alweer de persoon zijn die overal maar sorry voor zegt en het maar weer accepteert dat ik fout ben geweest, terwijl ik niet helemaal weet wat ik dan precies fout heb gedaan. CITAAT ENDS.

Zonder hier een oordeel over jouw vrienden te vellen, zou ik het proberen op een ander niveau te gaan bekijken, zie het niet als een fout van jouw zijde, maar als een (mogelijk tijdelijk) onvermogen van de anderen om op een empathische manier te kunnen dealen met jouw situatie, en ze, vanuit hun eigen onzekerheid op deze manier hun eigen gedrag proberen te verbergen, of anderzijds te spiegelen naar jouw toe.
Het is tenslotte altijd gemakkelijker om de ander aan te wijzen als schuldige, waarbij je kan onthouden dat van de wijzende vinger van die hand er altijd drie naar de persoon zelf gericht zijn …

CITAAT: Waarom kom ik steeds mensen tegen waar ik veel voor over heb, maar andersom niet? Soms denk ik dat het misschien maar beter is dat ik alleen ben, dan kan ook niemand teleurgesteld zijn in mij.. CITAAT ENDS.

Een aanvulling op jouw onzekerheid, voortkomend uit jouw verdriet, als jij jezelf (op termijn) de moeite waard vind, je eigenwaarde, respect en liefde hervind in jezelf, komen er vanzelf weer mensen op je pad die wel ‘voldoen’ aan die zo belangrijke waardes die vriendschap heet.
Focus op jezelf, en ondanks dat je het gevoel hebt er alleen voor te staan, is het misschien wel iets wat je op dit moment juist nodig hebt, om dichter bij jezelf te kunnen komen, tenslotte kunnen vriendschappen ten tijde van stress een prettige afleiding zijn van je problemen, maar helpen je vaak niet verder, je zou het, koud gezegd, als een mogelijke ‘vlucht’ kunnen zien uit je probleem, waarmee ik niet beweer dat je dit niet nodig hebt af en toe…

CITAAT: Ik weet dat dit niet met liefdesverdriet te maken heeft, maar ik wou even mijn verhaal hierover kwijt. CITAAT ENDS.

Het maakt in zekere zin wel degelijk deel uit van ldvd, het gaat tenslotte ook hierbij om een stuk verloren vertrouwen, en contact wat wordt verbroken, tenslotte voel je ( als het goed is) ook een vorm van liefde voor vrienden.

Misschien heb je er helemaal niets aan, maar geef het je toch mee….

Z

afbeelding van Mirtee

Hoi allemaal!

Dank jullie wel voor de mooie en lieve reacties!

Ik ben op dit moment ook heel erg voor mezelf aan het kiezen. Ik maak echt een hele zoektocht door mezelf mee en dat is heel lastig. Zeker omdat er toch ook veel gevoelens aanwezig zijn van verdriet, schuld en boosheid.

Ik ben altijd wel van mening geweest dat eigenlijk iedereen egoïstisch is. Terecht, want er is tenslotte maar 1 iemand die altijd bij je is en dat ben jezelf. Het probleem is alleen dat niemand dit over zichzelf durft toe te geven en dit als een slechte eigenschap wordt beschouwd.
Dus zodra iemand een egoïstische keuze maakt, wordt dat als 'slecht' gezien en gaan mensen dat op zichzelf betrekken. Een aanval tegen hun ego. Dat is denk ik wat er nu gebeurd. Twee kanten op.

Ik denk niet dat ik met ze ga praten. Nu niet in ieder geval. Ik heb best veel behoefte om 'opnieuw' te beginnen. Ik heb altijd veel over me heen laten lopen en altijd maar doen wat anderen willen wat ik doe, terwijl ik zelf niet gelukkig van wordt. Echte raakvlakken op het gebied van hobby's of 'doelen' heb ik eigenlijk ook nooit met die meiden gehad. Het is moeilijk, want je voelt je aangevallen en dat is niet zo leuk. En eigenlijk heb ik zat tegen ze te zeggen, maar ik doe het niet. Ik wil hier geen groter probleem van gaan maken. Daar maak ik het voor mezelf ook alleen maar moeilijker mee.

Ik kies nu voor mij. Heel egoïstisch, maar ik vind dat ik dat wel een beetje mag zijn.
Mijn zus begrijpt me gelukkig hier heel goed in. Ze heeft zelf namelijk niet al te lang geleden voor dezelfde keuze gestaan. Ik ben vanmiddag ook bij haar geweest en ze heeft me nogmaals duidelijk gemaakt dat ze er wel voor mij is en dat ze begrip heeft voor mijn situatie. Dit komt denk ik ook omdat ze natuurlijk een stukje ouder is en iets meer 'levenservaring' heeft. Er zijn ook nog twee oud collega's van me die ik heel af en toe spreek en dat wil ik wel proberen vast te houden.
Nogmaals bedankt voor jullie lieve reacties en het begrip dat jullie tonen. Het laat inderdaad zien dat er genoeg lieve mensen rondlopen Glimlach

afbeelding van zgan

to Mirtee

Nog even terugkomend over de eenzaamheid uit je vorige reactie die je ervaart, ik heb hier eerder een stukje over geschreven onder een ander blog, en citeer hier even een gedeelte van, scheelt weer wat typ werk voor mij Knipoog

http://www.ldvd.nl/eenzaamheid-8#comment-143764 - Dit is misschien voor de gehele context verhelderend…

EIGEN CITAAT: Voel je de eenzaamheid, merk je op dat je alleen bent, of ervaar je het als een leegte?
In een relatie kun je min of meer dezelfde ervaringen hebben, ongeacht of deze nu wel of niet 'goed' is.
Persoonlijke ervaring verteld mij dat eenzaamheid vooral in het verstand zit verscholen, terwijl een 'gevoel' van alleen zijn een toestand is die je lijfelijk kan ervaren, zonder inmenging van het denken.

Leegte komt voort uit verleden, heden en toekomst, alsof je leven uit een holle ruimte bestaat, waarin je niet wordt gehoord, niet wordt gezien, en niet wordt her en/of erkend.
Leegte is iets wat je niet kan omarmen, vastpakken, of opvullen, terwijl (zonder te willen bagatelliseren) eenzaamheid kan worden herkend, door in te zien dat het een concept is van het denken, die het gevoel triggert.
Acceptatie van het 'gevoel' (lees: denken) dat je eenzaam bent, is het begin van een proces waarin je leert herkennen waar het vandaan komt.

De eenzaamheid kun je in mijn visie niet oplossen met een mogelijke partner, of 100 vrienden for that matter, het is iets wat uit onszelf komt, en de enige manier om hier iets aan te doen is het erkennen van het probleem als zijnde een staat van zijn, een gedachte die zich genesteld heeft in het denken.

Ik ben er voor mijzelf achter dat vriendschappen mij veel meer 'brengen' dan relaties, omdat hier veel minder verwachtingen aan vast hangen, en dit mij meer vrijheden geeft, waardoor ik me soms alleen kan voelen, wat ik echter omarm, omdat het rust geeft.
Eenzaamheid heb ik nooit ervaren als zijnde pijnlijk, omdat ik het altijd heb herkend als een idee, en altijd heb ingezien dat ik voldoende mensen om me heen heb/had die er voor mij zijn of waren. EIGEN CITAAT ENDS.

CITAAT: Ik ben altijd wel van mening geweest dat eigenlijk iedereen egoïstisch is. Terecht, want er is tenslotte maar 1 iemand die altijd bij je is en dat ben jezelf. Het probleem is alleen dat niemand dit over zichzelf durft toe te geven en dit als een slechte eigenschap wordt beschouwd.
Dus zodra iemand een egoïstische keuze maakt, wordt dat als 'slecht' gezien en gaan mensen dat op zichzelf betrekken. Een aanval tegen hun ego. Dat is denk ik wat er nu gebeurd. Ik kies nu voor mij. Heel egoïstisch, maar ik vind dat ik dat wel een beetje mag zijn. CITAAT ENDS.

Het ego maakt deel uit van wie wij als mens zijn, een ego is ook ‘nodig’ om voor onszelf te zorgen, en helpt mee met het behalen van ‘doelen’ in ons bestaan.
Ego kan ook ‘schadelijk’ zijn, als we toelaten dat er ‘winst’ wordt behaald ten koste van anderen of onszelf.
Waakzaamheid is hierin geboden om niet ‘door te schieten’ in dit gedrag, wat het ego onszelf of anderen aan kan doen, als we het denken toelaten processen die ‘onjuist’ of niet zuiver zijn, te laten expanderen, en de intenties dus verder gaan dan dat wij als empathisch, en ons bewuste zelf voorbij streven, om ergens ‘beter’ van te worden ten koste van …

In het kort, Het ego is in de basis iets positiefs, waarbij ditzelfde ego ervoor kan zorgen dat het iets ‘slechts’ wordt, als we het laten ‘woekeren’ …

Ondanks dat je niet heel veel mensen om je heen hebt, zie je dus dat die ‘harde kern’ wel achter je staat, zich kan inleven in jouw situatie, en er voor je zijn, koester deze, want ze zijn goud waard…

Z