2006, een baggerjaar

afbeelding van jaspera

2006, het jaar van de Olympische Winterspelen in Turijn, het voor Nederland toch ietwat teleurstellende WK voetbal in Duitsland en een Tour de France zonder Armstrong en vele anderen, maar die desondanks zou uitgroeien tot de meest besproken editie sinds 1998. Maar dit zijn niet de dingen waar ik aan terug zal denken. 2006 zal altijd in mijn gedachten blijven als een jaar van pure ellende. Nimmer ben ik geestelijk door zo'n diep dal gegaan als in dit jaar. Het liefst zou ik het afgelopen jaar zo snel mogelijk vergeten, het wissen uit mijn herinneringen. Al is dat stiekem misschien toch niet zo verstandig. 2006 mag dan een jaar geweest zijn van extreme geestelijke pijn, het is ook een jaar geweest waarin ik veel heb geleerd. De importantie van een intieme relatie met iemand waar je van houdt, hoe je je moet gedragen om die relatie in stand te houden en dat alles niet altijd vanzelfsprekend is zijn slechts enkele van deze lessen. Voor die portie levenservaring heb ik wel een hoge prijs moeten betalen. De pijn die ik heb moeten verdragen wens ik niemand toe. Nou ja, Saddam Hoessein misschien. Het zou een mooi alternatief geweest zijn voor de altijd dubieuze doodstraf, maar helaas kan een rechtbank geen liefdesverdriet als straf opleggen. Al betwijfel ik of liefdesverdriet bij deze man mogelijk zou zijn. Maar goed, hij is inmiddels opgehangen. Terug naar mijn verhaal. Het positieve van al mijn ellende is dus dat ik er wel een berg aan ervaring voor heb teruggekregen. Al weet ik niet of die wijsheden wel opwegen tegen het gevoel van ongelukkig zijn, dat ik sinds ongeveer een half jaar met me meedraag. Het afgelopen half jaar heb ik vaak de gedachte gehad dat het me niks uit zou maken als ik terplekke dood neer zou vallen. En zelfs nu de ergste ellende (hopelijk) achter de rug is, komt die gedachte soms nog bij me op. Gelukkig zijn er de laatste tijd ook wel wat lichtpuntjes die de hoop op een mooie toekomst levend houden, maar toch, de momenten van pijn en verdriet zijn ook nog lang niet verdwenen.

Mijn hoop is gevestigd op 2007. Hopelijk zal ik in het nieuwe jaar het echte geluk weer kunnen vinden, iets wat ik nu al zo lang kwijt ben en waar ik meer naar verlang dan naar wat dan ook.

afbeelding van onzeker

jaspera

ik ga nu ff helemaal in je verhaal mee, e er is atijd wel een licht puntje te vinden m aar die zie ik ook niet meer nu..... zullen we met zijn alle morgen alle lichtpuntjes gaan opzoeken, kijkt me een goed begin in 2007....
knuf onzeker

afbeelding van panic

veel geluk voor 2007!

Jaspera, ik wens je alle geluk voor 2007! En ja, je hebt heel veel geleerd over de liefde en relaties. Maar ja, dat het ten koste moest gaan van deze relatie dat wilde je natuurlijk niet. Ik weet zeker dat je weer het liefde gaat vinden, echt waar. Maar hoe clich?ɬ© ook, je zal eerst zelf nog verder omhoog moeten krabbelen, je zelf weer gelukkig voelen. Een tijdje geleden wilde ik niks lievers dan een nieuwe geweldige liefde. Maar inmiddels weet ik dat dat gewoonweg nog niet kan, ik ben er niet klaar voor. Pas als ik dat wel ben, zal ik weer open sta voor een nieuwe.
Jaspera, ik denk dat jij ook nog een stukje moet groeien. Maar geloof er maar in dat er dan een geweldige liefde voor jou is!
Heel veel liefde en geluk voor 2007!