Een vreemd gevoel

afbeelding van jaspera

Een vreemde ervaring was het. De laatste tijd gaat het relatief gezien best redelijk met me. Gisteren bekroop me echter het gevoel dat er aan die periode van betrekkelijke rust een eind is gekomen. Weliswaar nog niet direct, dat is ook het bizarre. Het was net of m'n gevoel me wilde waarschuwen voor een nieuwe periode van ellende en verdriet. Een triest gevoel maakte zich gisteren van mij meester, maar het was nog niet zo intens als dat ik de afgelopen periode al eens heb doorgemaakt. Het lijkt dus een soort van voorbode.

Vandaag heb ik meer aan haar gedacht dan dat ik de laatste tijd gewend was te doen. Wellicht komt dit mede doordat zij vrijdag ineens contact met mij opnam, terwijl we hadden afgesproken dat we geen contact met elkaar zouden hebben totdat ik de hele situatie verwerkt heb. Voor de duidelijkheid: 5 weken na onze relatiebreuk kwam zij een andere jongen tegen, zoende ermee en werd al vrij snel daarna verliefd. Het feit dat zij al (zo snel) verliefd is op iemand anders doet me ontzettend veel pijn. Het was een enorme klap. Ik kan derhalve niet normaal als vrienden met haar omgaan. Het is niet zo dat ik boos op haar ben of haar nu ineens niet aardig meer vind, integendeel, maar ik kan gewoon niet goed omgaan met het feit dat zij al iemand anders heeft. Daar heb ik het té moeilijk mee om er echt als een vriend voor haar te zijn. Ik gedroeg me tegenover haar wat afstandelijker dan normaal, was ook minder enthousiast en was vaak ook nogal kortaf. Zij kon dit van mijn kant niet echt waarderen en daarom heb ik besloten dat het voor ons beiden beter zou zijn dat we geen contact meer hebben totdat ik dit alles volledig verwerkt heb. Vooral ook om de goede band die er tussen ons bestaat niet onnodig te beschadigen. Wanneer ik alles achter me heb gelaten kunnen we alsnog goede (beste) vrienden worden.

Maar goed, toen nam ze afgelopen vrijdag dus ineens contact met me op via msn. Ze was op vakantie geweest en ze wilde me toch even zeggen dat ze heel veel aan me gedacht had aldaar en dat ze me heel erg mist sinds dat we geen contact meer hebben. Ik heb hier niet op gereageerd. Vervolgens vroeg ze of ik boos was en of ze me moest blokkeren. Ik zei dat ik niet boos was (blokkeren heeft trouwens geen zin want ik heb haar al uit mijn lijst verwijderd). Ze zei dat ze me nu weer met rust zou laten. De volgende dag sprak ze me echter weer aan om iets te vragen over de sportvereniging. Ik reageerde zo kort mogelijk. Ze vond dat ik onaardig reageerde. Ik zei dat geen contact ook geen contact betekende. Vervolgens wilde ze nog weten hoe we dat aanpakken wanneer we elkaar per ongeluk ergens tegen zouden komen. Tot slot liet ze me nog weten dat het haar niet bevalt om geen contact met mij te hebben. Sindsdien is er geen sprake meer geweest van contact. Ik vraag me af wat ik met deze informatie van haar moet. Ik heb voor mezelf besloten dat ik er niet te veel over na moet denken, omdat me dat waarschijnlijk alleen maar terug zal werpen in mijn verwerkingsproces.

Maar hoe dan ook, ik bespeur weer wat verdrietige gevoelens bij mezelf. Die heb ik natuurlijk altijd wel. Het verdriet hangt nog steeds als een sluier over me heen waardoor alles wat ik doe een schaduwkant heeft, omdat het verdriet nou eenmaal altijd aanwezig is. Soms liggen deze gevoelens echter enige tijd te sluimeren maar nu lijken ze weer langzaam te ontwaken. Ik hoop maar dat het slechts een schijnbeweging is en dat ze zo spoedig mogelijk volledig naar de achtergrond verdwijnen.

afbeelding van gea

toen ik jou verhaal las

hoi jaspera, toen ik jou verhaal las kon ik me
niet aan de indruk ontrekken. dat ze jou gewoon ,
aan het lijntje wil houden.ze wil lekker doen waar
ze zin in heeft ,en jou gebruiken om iets achter
de hand te hebben. ze wil je helemaal naar haar hand z
zetten of zo. klinkt ook een beetje manipulatie achtig
kap er maar mee . veel sterkte zal wel moeilijk
zijn

afbeelding van jaspera

Ik weet het niet

Hoi gea,

ik weet dus echt niet hoe ik die opmerkingen van haar op moet vatten. Ik weet niet of ze me aan het lijntje houdt. Een relatie met mij wil ze namelijk absoluut niet meer. Ze heeft een tijdje geleden zelfs nog gezegd dat als er ?ɬ©?ɬ©n iemand op de wereld is waar ze geen relatie meer mee wil dat ik dat ben. Sowieso heeft ze geen kwaad in de zin, ze is immers echt een schat van een meid met een hart van goud. Ik kan me dus niet voorstellen dat dat voor haar de reden zou zijn. Wat wel het geval zou kunnen zijn is dat het voor haar makkelijker is om verder te gaan met die andere knaap wanneer ze mij niet meteen geheel kwijt is. Wanneer ik nog steeds in haar leven ben heeft ze dat gevoel misschien niet. Een andere mogelijkheid is nog dat het gemis en het verdriet inmiddels ook bij haar is toegeslagen en dat die nieuwe lover van haar slechts tijdelijk de pijn weg heeft kunnen nemen. Maar zoals ik al zei: als ik hier te diep over ga nadenken word ik gek. Dan ga ik weer over van alles nadenken en dat lijkt me niet bevorderlijk voor mijn gemoedstoestand.

afbeelding van onzeker meissie

Hallo jaspera

Ik heb je verhaal gelezen,en ik denk niet dat je ex je aan een lijntje wil houden!
ik heb meer het gevoel dat zij er nu pas achterkomt wat zij mist en alsnog haar verdriet krijgt!
want laten we eerlijk wezen het lost niets op om meteen in een nieuwe relatie te stappen.
De pijn is misschien even weg en je hebt het natuurlijk leuk omdat ze dan niet aan jou hoeft te denken,maar toch denk ik dat ze haar portie niet kan ontlopen!
Mag ik vragen hoe lang jullie al geen contact hadden?En Jaspera je wilt er verder niet over na denken omdat je bang bent dat je weer wegzakt in je verdriet,maar je wordt er wel weer mee geconfronteerd!
Wat je er mee doet wel of geen contact dat kan jij zelf het beste bepalen!
Hoop dat je ex je wens om geen contact te hebben nu weer respecteerd!
Sterkte groeten van een onzeker meissie

afbeelding van jaspera

Bedankt voor je reactie! Wat

Bedankt voor je reactie! Wat jij zegt, dat zou zomaar kunnen. Al weet ik dat natuurlijk niet. Ze is immers wel verliefd en ik heb de laatste weken dat we nog wel contact hadden niet aan haar gemerkt dat ze het er ook maar enigzins moeilijk mee heeft.

Om een antwoord te geven op jouw vraag: we hebben nu precies 12 dagen geen contact meer. Toen zij mij afgelopen vrijdag aansprak was dat dus nog geen anderhalve week. Zij is in die tijd op vakantie geweest met haar ouders. Een vakantie waar ik normaal gesproken deel van zou uitmaken. Nu ging in mijn plaats een vriendin van haar mee.

Ik heb bijna twee weken geleden besloten om geen contact meer te hebben omdat ik het echt niet meer trek om er steeds mee geconfronteerd te worden dat zij gelukkig is met iemand anders. Het voelt gewoon nog steeds zo alsof wij bij elkaar horen. Ik weet dat het niet meer zo is, maar ik denk dat je mijn gevoelens wel begrijpt. Het is gewoon ondraaglijk om te zien, te merken, te voelen, te weten dat je ex verliefd is op iemand anders. Als ik contact met haar zou blijven houden kom ik er volgens mij nooit overheen.

afbeelding van onzeker meissie

Ik begrijp je gevoelens!!

Ja Jaspera ik begrijp je gevoelens en ik begrijp ook heel goed dat jij hebt besloten om geen contact meer te hebben met haar!
Het is ook ondraaglijk om te zien dat je ex al weer zo snel gelukkig en verliefd is!
En toch Jaspera vraag ik mij af:Is ze echt gelukkig?Is het geen vlucht om maar niet aan jou te hoeven denken,niet te hoeven denken wat het met haar doet om niet meer met jou te zijn??
Ik weet het ook niet hoor,maar ik heb altijd het idee dat meteen in een relatie stappen nadat je het andere nog niet verwerkt hebt niet werkt!
Op een gegeven moment komen ze zichzelf toch tegen{denk ik}
Groetjes Onzeker Meissie

afbeelding van jaspera

Dat is dus de grote vraag.

Dat is dus de grote vraag. Je zou zeggen dat zoiets inderdaad niet mogelijk is. Toen ze die jongen tegenkwam was ze meteen gelukkig, terwijl ze me een dag eerder nog terug wilde. Daar begreep ik toen ook helemaal niks van.
Aan de andere kant is ze wel verliefd en ziet ze het echt zitten om met die jongen wat te beginnen (of dat moet de afgelopen anderhalve week veranderd zijn). Ik neem aan dat zij toch ook begrijpt dat je niet aan een nieuwe relatie kunt beginnen alvorens de vorige verwerkt te hebben. Ze is erg intelligent, dus daar kan het niet aan liggen. Ik kan slechts gissen, maar dat moet ik nu juist niet doen denk ik. Daardoor raak ik alleen maar meer in de war.

afbeelding van gea

misschien

misschien is het wel een schat van een meid.
maar ze zegt toch zomaar tegen jou, dat je de
laatste persoon zou zijn met wie ze een relatie,
wil. vindt dat niet zo schattig klinken. dat doet
heel zeer om zoiets te zeggen. je moet zorgen of
proberen afstand te scheppen. misschien komt ze dan
wel naar je toe rennen. want dan beseft ze wat ze
mist. is moeilijk . maar je gaf al aan dat je je
heel erg verdrietig voelde toen ze weer contact met
je zocht.via msn. wat naar allemaal toch zeg!
mijn vriend heeft het ook uitgemaakt. krijg helemaal
geen contact meer met hem. is heel moeilijk.
sterkte . wees trots op je zelf. en probeer maar
sterk te zijn. veel liefs gea

afbeelding van jaspera

Hoi Gea,dat zijn inderdaad

Hoi Gea,

dat zijn inderdaad harde woorden die ze heeft uitgesproken, maar ik neem haar dat niet kwalijk. Ik begrijp het wel, je moet het ook in de context zien. Ze weet dat een relatie tussen ons niet werkt en dat het waarschijnlijk weer fout zal gaan wanneer we opnieuw wat zouden beginnen. Dit leed wil ze zich vanzelfsprekend besparen. Bovendien zei ze dit terwijl ze dus al verliefd was op een andere jongen, dan zeg je dit soort dingen ook wat makkelijker. Het is ook niet zo dat ik haar terug wil, want ook ik weet dat het al een paar keer fout is gegaan en dat de kans groot is dat het opnieuw verkeerd zal gaan wanneer we het weer zouden proberen. Dit wil echter niet zeggen dat ik niet meer van haar hou. Ik geef nog heel veel om haar maar om de ?ɬ©?ɬ©n of andere manier werkt het niet tussen ons. Maar ze is dus echt wel een schatje hoor, al komen haar woorden soms inderdaad behoorlijk hard aan.

afbeelding van jaspera

een op hol geslagen hart

Nog even een noot bij mijn blog. Vandaag heb ik maar weer eens gemerkt hoeveel C. mij nog doet. Ik liep op het station en ineens zag ik daar een meisje de hoek omkomen waarvan ik dacht dat zij het was. Mijn hart ging ineens als een bezetene te keer en ik kreeg een adrenaline-injectie van heb ik jou daar. In ?ɬ©?ɬ©n klap stond ik stijf van de stress. Een seconde later zag ik echter dat ik me vergist had en dat het iemand anders was. Het gevoel ging echter niet meteen weg en ik verbaasde over de staat waarin mijn lichaam verkeerde, tot zelfs een halve minuut na de gedachte dat ik daar mijn ex zag lopen. Het gevoel was zo intens dat ik meteen weet hoe erg zij nog verankerd zit in mijn hart. Mijn lieve schat, kon ik je nog maar gewoon vasthouden en al die energie, die er bij mij vanavond op het station naar boven kwam, omzetten in liefde om die aan jou te schenken. Het kan niet meer, ik moet zorgen dat ik er overheen kom. Maar het gevoel van vanavond bewijst dat ik nog een lange weg te gaan heb.

afbeelding van Unremedied

Dat herken ik wel, die

Dat herken ik wel, die reflex... Dat heb ik ook wel eens gehad. Vervelend is dat he? Lig je weer helemaal overhoop en word je er nogmaals mee geconfronteerd dat je er nog met je neus middenin zit... Het lijkt niet op te schieten dan he.

Bedacht me onlangs ook nog dat een andere factor die het moeilijk maakt dat iemand al een nieuwe vriend of vriendin heeft daarin gelegen is, dat je het gevoel hebt dat jij alleen in de ruines van wat geweest is achterblijft. Je voelt je al eenzaam en je hebt het gevoel dat je dat ook nog eens alleen moet doen. Je hebt heerlijk gegeten, zij is opgestapt en jij blijft zitten om de rekening te betalen, terwijl ze met iemand anders de afterparty viert. Ze zou hetzelfde moeten voelen als jij, maar dat lijkt niet het geval te zijn... Gedeelde smart is halve smart, maar dan lijkt het alsof de smart helemaal niet gedeeld wordt.

afbeelding van jaspera

Keiharde confrontaties

Zoiets is inderdaad erg confronterend. Op dat soort momenten kun je je ook niet verstoppen voor je gevoelens. Het overkomt je en het legt de waarheid op een pijnlijke manier bloot.

Dat is een mooie metafoor die je daar aanhaalt. Zij die met iemand anders de afterparty aan het vieren is. En ik zit me hier maar te verbijten over hoe die afterparty zal verlopen.

Op het moment dat ik dit schrijf spreekt ze me wederom aan op msn. Wederom gaat m'n hart te keer. Wederom word ik geconfronteerd met het feit dat zij het allemaal goed heeft met die jongen. Ze vraagt iets over de sportclub, of ik daar vrijdag aanwezig ben, i.v.m. het niet hebben van contact. Aan het gesprek kan ze merken dat ik niet goed in m'n vel zit vanwege de gehele situatie met haar. Ze probeert me goede raad te geven, maar daaruit blijkt vooral dat zij het allemaal wel goed maakt. Zij heeft iemand anders :'(. Ze zegt dat ze het vervelend vindt dat ik met slecht voel en dat ze daar van over de zeik ik. Maar ik weet het niet, ik denk dan steeds dat haar vervelende gevoel over mij (ons) zo weg zal trekken wanneer ze weer in de armen van haar nieuwe geliefde ligt. Damn, weer zo'n keiharde confrontatie met de realiteit. Zij zit in mijn hoofd en hart en zal daar voorlopig niet uit verdwijnen. Ik hou van je schat, ik wil van je houden, maar het gaat niet! Damn, damn, damn Verdrietig.

afbeelding van Bert85

Hey Jaspera

Als zij zomaar met haar leven doorgaat, kan ze niet van jou verwachten dat jij normaal reageert als ze terug contact zoekt. En dit terwijl het tegen jullie afspraak is... Als ze jou respecteert, zoekt ze geen contact. Voeg haar terug toe, block haar en verwijder haar... Ik dacht vroeger ook dat mijn ex een schatje was, maar ik ben toen pijnlijk met mijn voeten op de grond gezet.

Ik weet dat ik niet zou mogen vergelijken, maar met jouw situatie heb ik de neiging om de mijne met de jouwe te vergelijken, and that pisses me off... En ik vraag me af waarom je een uitspraak zoals "als je zelfs de laatste was op deze wereld, dan nog niet..." moet doen. Dat is gewoon t?ɬ© kwetsend. Nee, zij is er blijkbaar al een beetje meer over dan jij, hou die afstand en neem je lot in eigen handen en laat het niet over aan haar willekeur!

Veel sterkte Jaspera,

"Struggling is nature's way to become stronger"

Groetjes Bert.

afbeelding van jaspera

Bedankt voor je reactie

Bedankt voor je reactie Bert. Ik begrijp dat zo'n uitspraak ontzettend bot overkomt, maar ik weet gewoon dat ze het niet kwaad bedoelt. Waarschijnlijk vond ze het in die situatie van dat gesprek moeilijk om uit haar woorden te komen. Ik heb er toen ook niet op gereageerd. Pas achteraf vond ik dat het inderdaad wel echt een keiharde uitspraak was, maar goed, ik begreep het wel van haar kant. Na vier jaar met haar samen te zijn geweest weet ik wel hoe ze in elkaar steekt. Hoewel ze een grote mond heeft is ze echt een schatje met een hart van goud. Dat vind ik ook zo mooi aan haar.

Wat je tip over msn betreft: ik wil haar wel de mogelijkheid geven om contact op te nemen, maar dan slechts voor dringende praktische zaken waar ik dan ook alleen maar kort en praktisch op hoef te reageren. We hebben ook afgesproken dat wanneer er echt dringende zaken zijn waar we elkaar bij nodig hebben dat het dan geen probleem is als ze contact opneemt. Dit zou niet te vaak voor moeten komen. Nu laat ze me de laatste dagen echter steeds merken dat ze me mist en verwacht ze van mij dat ik daarop reageer. Maar met die informatie kan ik helemaal niks. Ik begrijp dus niet wat ze daarmee wil bewerkstelligen. Maar ik weet bijna zeker dat ze er niks kwaads of gemeens mee wil bereiken, want zoals ik al eerder zei is ze echt een schat van een meid.

Het lijkt mij echter nog steeds wel duidelijk dat zij er al meer overheen is dan ik. Dat moet ook wel, als je zelfs al verliefd bent op iemand anders en al open staat voor een nieuwe relatie. Maar ik vraag daar nu niet meer naar, dat zou me alleen maar meer kwetsen ben ik bang. Ik moet nu inderdaad alleen naar mezelf kijken. Wanneer ik me op haar blijf concentreren zal het nooit goedkomen. Geen contact is daarom voor mij ook geen contact, maar voor haar ligt dat anders. Waarschijnlijk omdat het voor haar niet nodig is omdat zij al met iemand anders bezig is en het wel prettig vindt als ik ook nog in haar leven ben, zij het als treurige toeschouwer bij de ontwikkeling van haar pril geluk. Zij heeft het niet nodig om mij niet te zien, te horen of te spreken. Zij heeft het niet zo moeilijk als ik omdat zij al iemand anders heeft.

Er zijn een hoop dingen onduidelijk voor mij, maar ik moet de antwoorden op mijn vragen niet gaan zoeken. Dat zorgt alleen maar voor nog meer verdriet denk ik zo.