Geen uitweg

afbeelding van jaspera

Nog steeds is het zo dat ik in een continue staat van ellende verkeer. Wat ik ook doe, het verdriet is altijd aanwezig. Dat zorgt er voor dat niks is zoals het behoort te zijn. Het zure is ook dat ik klaarblijkelijk pas aan het begin sta van het traject dat moet leiden tot volledige verwerking. En dat terwijl ik toch echt al 4 / 5 maanden in de shit zit. Wanneer je je continu ellendig voelt is dat echt een lange periode en nu blijkt dat ik nog een veel langere periode voor de boeg heb. Dat stemt me toch wel pessimistisch. Ik heb de afgelopen maanden ervaren dat het leven op deze manier echt niet leuk is. Om dat nog een langere periode door te moeten maken dan dat ik al gedaan heb, dat nodigt niet uit tot het maken van een vreugdedansje.

De laatste tijd komt steeds vaker de gedachte in me op dat ik altijd ongelukkig zal zijn, welke weg ik ook zal volgen. Op dit moment houd ik me aan het niet hebben van contact. Ik neem zelf niet het initiatief en reageer niet op dat van haar. Maar dit is erg moeilijk en maakt me vooral ongelukkig. Ik wil zo graag bij haar zijn, met haar praten, met haar knuffelen. Dat gaat op deze manier niet en dat stemt me droevig. Zou ik echter besluiten om wel intensief contact met haar te hebben en het weer met haar te proberen (wanneer zij dit zelf ook zou willen), dan zou ik waarschijnlijk ook niet gelukkig zijn, omdat ik nog lang niet verwerkt heb wat zij de afgelopen maanden allemaal heeft gedaan. Nog steeds gaat er een aantal keer per dag een siddering door mijn lichaam wanneer ik aan haar met die andere knakker denk. Wat ik ook doe, ik zal me dus hoogstwaarschijnlijk nog een hele lange tijd slecht voelen.

Dat ik me zo lang slecht voel is ook steeds moeilijker te verkopen aan mijn omgeving. Een paar dagen geleden was ik met mijn moeder op pad om wat meubels voor mijn nieuwe woning uit te zoeken. Ik vertelde haar toen, omdat het gesprek daarop uitkwam, dat ik voor een tijdje ga stoppen met tafeltennissen. "Maar dat heeft niks met C te maken, toch?" vroeg ze. Toen ik zei dat het daar alles mee te maken had werd ze een beetje ge?ɬØrriteerd en zei ze dat het nu onderhand toch wel eens over moest zijn en dat ik verder moet gaan met mijn leven. "Of je probeert het weer met C, volgens mij wil ze dat wel, en gaat er weer helemaal voor of je accepteert dat het helemaal over is en je gaat verder met je leven." Ja moeders, maar zo makkelijk is het allemaal niet!

Vandaag heb ik C weer heel even gezien. De supermarkt vlakbij mijn appartement verandert van naam en eigenaar en daarom was er vandaag leegverkoop. C had me daarvan op de hoogte gebracht en ik besloot om daar vandaag direct na het werk even langs te gaan om te kijken of ik nog goedkoop wat pakken lekkere muesli in kon slaan. Toen we het daar vorige week over hadden had ik al laten weten dat ik waarschijnlijk wel even zou komen kijken wat er nog te hamsteren viel. Ik wist dat de kans groot was dat zij vandaag moest werken, omdat ze dat normaal gesproken altijd moet op zaterdag. Aan de ene kant hoopte ik dat ik haar daar niet zou treffen, omdat het waarschijnlijk erg ongemakkelijk zou zijn. Aan de andere kant hoopte ik haar daar juist wel aan te treffen omdat ik haar nou eenmaal heel erg graag zie.

Ze bleek er wel te zijn, dit in tegenstelling tot de muesli want die was al uitverkocht. Toen ik me weer naar buiten wilde begeven liep ik haar tegen het lijf. Ze was verrast. Ik groette haar in het voorbijgaan en ik vertelde dat de muesli al op was. "Jammer" zei ze. Dat was onze volledige conversatie.

Later op de middag zag ik dat ze een bericht op msn had achtergelaten om me te laten weten dat ik er goed uit zag en dat haar hart tekeer ging toen ze me zag. Ik heb niet gereageerd, wat erg moeilijk was omdat ze daarna nog een hele tijd tegen me aan begon te praten. Bovendien zou ik haar natuurlijk ook heel erg graag vertellen hoe mooi ze is, hoe veel ik van haar houd en wil ik met haar natuurlijk het liefst alles bespreken. Ik heb het niet gedaan. Al leidt dat wel tot protest bij mijn gevoel.

Hoe lang zal dit nog duren? Zoals het er nu naar uit ziet veel te lang. De weg lijkt eindeloos.

afbeelding van littleme

@ jaspera

mijn god.. wat een pijn en een pijnlijke momenten... ik zou ook gek worden.. wat moet je nou doen? maar dit is misschien een hele domme stomme vraag maar moet hem echt gewoon stellen..

als je het haar zo graag wil zeggen en samen met dr wil zijn.. waarom zijn jullie dat niet? jij houdt van haar zij van jou.. ze is stom geweest, i know..

ik hou van hem en hij van mij.. stuurt me dat soort smsjes dat hij me mist en me wilt zien en blah, en hij heeft t uitgemaakt.. i'm playin hard to get.. weet ook niet of dat nou zo goed is, maar goed...

FOLLOW ME.. I'M LOST TOO

afbeelding van jaspera

De reden dat we niet samen

De reden dat we niet samen zijn is dat zij (volgens mij) nog niet zeker weet of ze wel onvoorwaardelijk voor mij kan gaan en omdat ik nog niet kan leven met de gedachten aan haar met die andere kerel. Die horrorgedachte is nog steeds heel erg sterk. Een voorbeeldje: ik zat net even door mijn blogs te bladeren en ik realiseerde me dat terwijl ik dat allemaal geschreven had zij gewoon met die kerel lag te rollebollen. Ik werd helemaal gek en heb het maar snel weer weggeklikt. Ik kan er echt nog niet mee leven. Wat ik hierboven al aangeef: welk pad ik ook zou nemen, ze leiden op de korte termijn niet tot een gelukkig leven. Misschien zou ik op dit moment wel gelukkiger zijn als ik met haar zou zijn, dat is de laatste tijd ook wel gebleken, maar wanneer over een tijdje blijkt dat ik misschien wel nooit zal kunnen leven met wat zij gedaan heeft, dan krijg ik w?ɬ©?ɬ©r een klap en zou het misschien allemaal nog wel pijnlijker zijn.

In jouw geval ligt het anders en ik denk dat jouw taktiek van hard to get spelen wel de juiste is. Hij komt heus wel weer bij je terug, dat zie je aan zijn smsjes.

afbeelding van bloosje

Beste Jaspera,Ik snap heel

Beste Jaspera,

Ik snap heel goed dat haar vreemdgaan een klap heeft veroorzaakt in jouw vertrouwen in haar. Heb je al aan haar gevraagt wat haar reden was om vreemd te gaan? Voor mijn vriend was dit 2,5 jaar geleden bijvoorbeeld bindingsangst. De relatie werd opeens te serieus voor hem.

Soms is een tijdje uit elkaar gaan een goede oplossing om erachter te komen wat je echt voor elkaar voelt, en mocht het echte liefde zijn dan zou de liefde ook overwinnen van de angst.
Het is nu voornamelijk aan haar om jouw vertrouwen weer terug te winnen. Dit zou niet 1,2,3 tot resultaat leiden maar als zij maar lang genoeg volhoudt, zou het wel kunnen lukken. De vraag is of je je daarvoor openstelt. Het feit dat het erg veel pijn gedaan heeft is wel een bewijs dat je erg veel om haar geeft.

Ik snap je angst dat het misschien wel nooit goed zou komen, maar nee heb je op dit moment al, en ja kun je krijgen. Wees vooral duidelijk tegen haar, draai niet om de zaken heen. Het vertrouwen moet namelijk aan twee kanten goed zijn en komen. Misschien is het een idee om na een tijdje rustig weer iets proberen op te bouwen samen. Eerst een vriendschap, en als het goed voelt misschien wel meer.

In ieder geval veel sterkte,
bloosje

afbeelding van jaspera

Hoi Bloosje, bedankt voor je

Hoi Bloosje,

bedankt voor je reactie, maar ik moet even wat duidelijkheid scheppen in de situatie. Mijn ex is niet vreemdgegaan maar papte 5 weken na onze breuk al met iemand anders aan, met wie ze uiteindelijk geen relatie heeft gekregen maar in de afgelopen maanden wel alles heeft gedaan wat je maar voor kunt stellen, als je begrijot wat ik bedoel. Dit heeft me veel pijn gedaan. En je hebt gelijk: dat het me zo veel pijn doet geeft inderdaad wel aan hoe veel ik om haar geef.. Voor de rest van mijn verhaal zou je eens door mijn blog kunnen bladeren. In ieder geval bedankt voor je medeleven!

afbeelding van littleme

ik vind het zo naar voor

ik vind het zo naar voor je.. echt waar.. heb echt gewoon een steen in me maag als ik je reactie lees.. lieverd.. echt pijnlijk.. maar oh zo knap dat je dat realiseert en dat ook volhoudt... ik gun het je zo om gelukkig te zijn met degene van wie je houdt.. als je blogs.. heb bijna alles wel gelezen.. damn boy..

sluit je het uit dat jullie samen komen?

x x x

a big internet hug Knipoog

afbeelding van jaspera

Ik sluit niks uit, maar op

Ik sluit niks uit, maar op dit moment kan ik het in ieder geval nog niet aan, dat is wel duidelijk. Mijn ex zei me afgelopen zondag dat ze zeker wist dat wij ooit weer bij elkaar zouden komen, of dat nou op korte of op lange termijn zo zou zijn. Het zou zomaar kunnen, maar op dit moment is het nog vooral ellende wat de klok slaat.

afbeelding van mike_r

Je voelt je erg ellendig

Je voelt je erg ellendig Jaspera en dat gevoel kan ik erg begrijpen. Mijn advies aan jou zou zijn, ongeveer hetzelfde als wat je moeder tegen je zei: SPIJKERS MET KOPPEN SLAAN!

Hoe verdrietig je je ook voelt en wat ik nu ga zeggen kan verkeerd vallen, maar ik zeg het echt als lotgenoot puur voor je bestwil; verman jezelf! Neem een beslissing, hoe moeilijk ook. Ga de komende dagen goed nadenken wat je wil; 2 opties:

1. stoppen met haar, dan gewoon negeren, ander emailadres, telnr of wat dan ook. Dit is een harde keuze, maar dan wel de beste. Op den duur sta je weer open voor een nieuw leven, Je moet hoe hard dan ook even door de bittere schil van de sinaasappel, maar je zal de zoete vrucht bereiken. Ik had dat ook gedaan en Godzijdank heb ik de zoete vrucht mogen proeven. Ik had dit nooit mogen en kunnen ervaren als ik steeds maar weer contact had.

2. verdergaan met haar. Wil je het opnoeuw proberen. Stap gewoon op "de man" af en zeg duidelijk wat je wilt. Ik wil het opnieuw proberen, desnoods geef je haar wat bedenktijd, een week ofzo. Zegt ze;"ehm ja, weet niet...ehm voel me ern nog niet helemaal klaar voor ehm.....". Dan ga je weer door naar stap 1. Hard, maar denk het allerbeste, je moeder heeft ook het beste met je voor en ik denk dat ze dit ook indirect bedoelt tegen je. Het is echt het beste om geestelijk weer helemaal in het gareel te komen beste kerel, echtwaar!

greetz mike

afbeelding van beerke

beste jaspera

Ik moet in dit opzicht mike gelijk geven.
Je kan niks verwerken als je de hoop vasthoud dat het ooit nog goed zal komen.
Het is inderdaad hard op die stap te maken, maar je zal toch die keuze moeten maken.
Wil je door of niet, het verwerkingsproces moet eens goed op gang komen.

Wat ik lees uit je verhaal is dat er een andere man in het spel is.
Je wilt wel met haar verder, maar hij belemmerd dat in je gedachte.
Om opnieuw met haar verder te gaan zal je sterk in je schoenen moeten staan.
Want denk eraan, als je verder met haar gaat, de kans is groot dat dit ter spraken komt tijdens een ruzie.
Je haar verwijten gaat maken over hetgeen wat gebeurt is.
Je moet dit een plaats gaan geven.

groetjes en sterkte
Beerke

afbeelding van Bert85

Ik heb hier weinig aan toe

Ik heb hier weinig aan toe te voegen Jaspera. Ik vind het echt knap dat je het probeert om geen contact te hebben. Echt respect ze, je kiest niet de makkelijkste weg, maar zoals je al aangaf zijn beide wegen mss even pijnlijk...
Veel sterkte en hou vol!

Sluus Bert.