Life sucks!

afbeelding van jaspera

Ja hoor, het is weer zover. Ik vind mezelf weer eens huilend in m'n bed terug. Ik wilde bijtijds gaan slapen maar dat gaat moeilijk als de tranen onophoudelijk uit je ogen blijven stromen. Het recept voor deze tranen is niet zo ingewikkeld. Men nemen mooie, fijne, warme herinneringen aan haar. Dit mengen we vervolgens met het besef dat je haar voor altijd kwijt bent, et voila!

Mijn gevoel heeft me niet in de steek gelaten. Een aantal dagen geleden voelde ik dat er een dip aan zat te komen. Momenteel zit ik daar dus middenin, met hier en nu tot dusver als hoogtepunt. Wat voel ik me ongelooflijk verdrietig! En dat allemaal door dat ene meisje.

Weet je eigenlijk wel wat je met me doet lieve schat? Ja, dat weet je wel. Vandaag heb je nog bij een vriend van me ge?ɬØnformeerd naar mijn gemoedstoestand. Deze liet, uit respect voor mij, niets los, maar je wist het zelf ook al wel. In dat gesprek liet je weten dat je het heel vervelend vindt dat ik me zo slecht voel. In datzelfde gesprek kwam echter ook naar voren hoe ontzettend leuk je die andere jongen vindt. Bam, weer een dreun die me helemaal in het diepste dal laat belanden.

Ik kan er niet meer tegen. Op deze manier heeft het leven voor mij geen enkele zin. Over alles wat ik doe hangt een sluier van verdriet. Het ergste is nog wel dat ik er vrij zeker van ben dat dit niet in een paar weken voorbij zal zijn, nee zelfs niet binnen een aantal maanden. Voor mijn gevoel zal het nog minimaal een aantal jaren duren voordat ik hier volledig overheen ben, als ik er al ooit volledig overheen zal geraken. Dat is véél te lang om nog op een positieve manier tegen het leven aan te kijken. Het enige wat me nog rest is te hopen dat deze dip snel voorbij gaat, zodat het misschien allemaal iets draaglijker wordt. Maar leuk zal het leven de komende jaren dus niet zijn, ik mag mezelf al gelukkig prijzen als het draaglijk is.

Het idee waarmee ik su?ɬØcidale gedachten probeer tegen te gaan is dat als ik blijf leven, ik later andere mensen, bijvoorbeeld mijn kinderen wanneer ik die heb, raad kan geven wanneer zij in dezelfde situatie als ik zullen komen. Ik kan ze dan uit eigen ervaring vertellen dat het echt goed zal komen. Voorlopig kan ik me echter zelf nog niet eens voorstellen dat het ooit goed komt en ben ik zelf degene die behoefte heeft aan dit soort wijze raad. Life sucks big time! Verdrietig

afbeelding van olijf

hulp

Jaspera als je met suicide gedachten rondloopt, zoek dan alsjeblieft hulp! Ga naar je huisarts en laat je doorverwijzen naar het crisiscentrum. Je kunt wel rondjes blijven lopen in je gedachten en om het verdriet heen blijven cirkelen maar ondertussen moet je toch plannen maken hoe je hieruit gaat komen. Kan je dat niet, zoek dan hulp! Please.

Er zijn mensen die je kunnen helpen om meer van jezelf en het leven te houden dan van haar. Dood gaan kan altijd nog, wie weet wat voor verrassingen je nog staan te wachten in je leven, kijk om je heen, wie zijn er nog meer in je leven die van jou houden en van wie jij houdt. Wil je die met een oneindig verdriet achterlaten omdat je op dit moment je eigen verdriet niet kunt verdragen. Vergeet niet, niets is eeuwig, ook liefdesverdriet niet.
Denk niet teveel aan hoe lang dit verdriet gaat duren, neem het uur voor uur, dag voor dag. Lees mijn strijdlied, misschien heb je er wat aan. Hoeveel pijn je ook hebt, blijf doorlopen, ook al voelt het alsof je nooit meer gelukkig gaat worden, denk dat dat ooit wel zal lukken, ook al geloof je het niet. Zeg het tegen jezelf, elke dag, opnieuw en opnieuw. Je bent op dit moment in een wanhopige toestand, zij heeft je in de steek gelaten maar laat niet jezelf in de steek. Denk niet alleen aan wat niet meer fijn aanvoelt, maar aan wat dat wel doet. Schrijf ze op, hoe klein ook. Doe het, you owe it to yourself.

afbeelding van Unremedied

Dat gevoel ken ik wel, dat

Dat gevoel ken ik wel, dat heb ik ook gehad. En wel meer volgens mij, die tot hun nek in de ldvd zitten. Of je ervan houdt is natuurlijk vers twee, maar je zou voor de aardigheid het nummer 'A fine day to exit' van de band Anathema eens moeten luisteren, dat drukt het wel aardig uit en is sowieso een mooi nummer.

Maar joh... Houd moed inderdaad. Op de bodem van die put is het moeilijk licht zien, maar als je er lang genoeg zit, kom je vanzelf tot de conclusie dat er toch verdomd weinig te beleven valt en zul je besluiten toch eens te proberen naar boven te klimmen. En af en toe zie je dan een beetje licht.

Van de CD van dezelfde band waar 'A fine day to exit' de titelsong van is: "Somewhere in the hurricane, hope is waiting" (dat nummer heet Release).

Woelig zal het nog wel een poosje blijven. En het is ook niet erg dat je het over je heen laat komen. Op een gegeven moment zul je merken dat er dingen gaan gebeuren, in jouzelf. Zij zal bijzonder voor je blijven en ook nog wel een poosje je weak spot. Maar als je maar vaak genoeg wat glimpjes licht opvangt, word je vanzelf nieuwsgierig genoeg om uit die put te klimmen zodat je steeds meer licht vangt.

En ja, ik had eigenlijk ook al een poos moeten slapen, maar goed, in mijn geval werd ik nog even opgehouden door een vriend van me die wilde dat ik even snel wat in Photoshop in elkaar flanste. Die momenten komen ook weer, al duurt het misschien even... Glimlach

Houd moed.

afbeelding van belleke

Ja ik ken dat gevoel ook.

Ja ik ken dat gevoel ook. Mijn ma heeft me vanmorgen nog eens moeten wakker schudden. en Eigenlijk is het wel zo he, geniet van de momenten met je vrienden enzo,tis idd makkelijker gezegd, maar we moeten idd door,en ik zie da ook nog nie zitten hoor, mar tmoet gewoon...Shock
Als het echt niet gaat roep om hulp! want zelfmoordgedachten moogde zeker niet hebben!!!
sterkte!!!

afbeelding van jaspera

Bedankt voor jullie

Bedankt voor jullie reacties! En maak je niet ongerust, ik weet van mezelf dat ik altijd sterker zal zijn dan die gedachten. Waar het mij om gaat is dat het verdriet soms zo erg is dat zelfs dat soort gedachten in je opkomen. Feit is wel dat ik het leven momenteel niet bepaald zie zitten. Op het hoogtepunt van een dip, zoals gisteren, zijn die gedachten dan nog een stukje extremer. Maar in deze fase in mijn leven, die gekenmerkt wordt door ldvd, zie ik het leven gewoon heel erg somber in. Ik weet niet of het vreemd is maar ik heb in deze fase continu de gedachte dat het me niks zou interesseren als ik nu ter plekke dood neer zou vallen. Deze gedachte is misschien wat milder van aard dan de gedachten die je hebt wanneer je echt volledig van streek bent, maar toch ook niet bepaald positief. Dat is echter ook hoe ik momenteel tegen het leven aankijk. Het heeft geen zin, het is zo nutteloos zonder haar. Als ik niet bij haar kan zijn, waarom loop ik dan in godsnaam op deze aarde rond? Het is een kwelling. En dat kan toch niet de bedoeling zijn.
Begrijp me dus niet verkeerd, ik zal mezelf nooit van het leven beroven. Om Herman Finkers nog maar eens te citeren: "zelfmoord plegen is wel het laatste wat ik zou doen." Ik stel me alleen wel de vraag: waarom leef ik eigenlijk als ik van binnen zo diep ongelukkig ben? Ik heb in ieder geval geen plezier meer in het leven. Mijn leven voelt op dit moment als een straf, een loodzware straf. Ik hoop maar dat ze mij ooit gratie zullen verlenen. Nu voelt het echter alsof ik de levenslange straf waar ik toe veroordeeld ben, gewoon uit moet zitten.

P.S.: Dissy: ik ben 22. Unremedied: ik heb dat nummer gedownload (en met die andere is ie momenteel bezig). Inderdaad een goed nummer en ook een nummer dat een erg dramatische sfeer oproept.

afbeelding van onzeker meissie

He jaspera

Ben benieuwd hoe het met je gaat!Ik kon het ff niet meer aan om al die verhalen te lezen!Ik zit nog steeds in een dip!
Mijn vriend had het verleden week niet beloofd dat hij kwam praten maar ik had het gewoon heel erg gehoopt!
Wie hoopt daar nou niet op na 5 weken elkaar niet zien!
Ik zit nog steeds in een dip!
Vraag mij ook geregeld af wanneer er eens duidelijkheid komt ,
En ook ik heb mij de vraag gesteld:Het is toch verdomme niet voor niets geweest dat wij elkaar tegen zijn gekomen na z?ɬ?n lange tijd?
Dat moet toch een reden hebben??Ik pieker mij helemaal suf en word daardoor nog ongelukkiger!!
Ik hoop dat jij je weer iets beter voelt!heb soms ook het idee dat ik er nooit meer uitkom!!
Laten we hopen dat de zon ook voor ons weer gaat schijnen!!
Dit is slopend!!
Groeten van een heel verdrietig en onzeker meissie

afbeelding van jaspera

Hoi onzeker meissie,bedankt

Hoi onzeker meissie,

bedankt voor je interesse! Ik zit momenteel ook nog steeds in een flinke dip. Toen ik het verhaal hierboven schreef was die dip echt op het hoogtepunt. Op dit moment gaat het, vergeleken bij toen, ietsje beter, maar dat is nog steeds verre van goed. Ik zou over vijf minuten zo weer in huilen uit kunnen barsten. Die dip blijft dus maar aanhouden en ik heb, net als jij, vaak het idee dat ik hier nooit meer uit zal geraken. Het leven is niet leuk meer zo, maar ja, wat doe je er aan als je haar zo erg mist?!

Ik snap heel goed dat je hoopt hem zo snel mogelijk te zien. Die onzekerheid waarin jij moet leven moet je op een gegeven moment ook op je zenuwen gaan werken. Dat piekeren, dat doe ik ook. De laatste dagen denk ik weer bijna continu aan haar, aan ons en waarom het toch in hemelsnaam niet zo mag zijn dat wij gewoon bij elkaar kunnen zijn. Bij mij is er echter geen hoop meer, bij jou nog wel! Ik hoop dat je snel duidelijkheid krijgt en dat alles goed komt!

Veel sterkte!
Jaspera