Terugblik op 2009

afbeelding van jaspera

De laatste dag van het jaar. Tijd voor de ‘traditionele’ terugblik. Daar ben ik lekker snel klaar mee, want ook dit jaar laat zich weer samenvatten in drie luttele woordjes: kut met peren.

Maar goed, we zijn weer een jaartje dichter bij het einde. Ik wens eenieder veel geluk en wie weet tot volgend jaar.

afbeelding van emotional

een jaar dichter bij het einde?

Hopelijk dichter bij het einde van de jaren die kut met peren zijn en dichtbij de jaren van geluk Knipoog
Een heel gelukkig en gezond 2010!!

warme groet
emotional

afbeelding van Letje

jaspera

Ik ben het helemaal met je eens!!
Ik wens jou ook een gelukkig nieuwjaar.
Letje

afbeelding van mrbean

Mr Bean @jaspera bewogen jaar

Hoi jaspera, ondanks het feit dat 2009 voor mij het zwartste jaar is uit mijn leven, wil ik 2009 toch bestempelen als een bewogen jaar, met ups en downs. Waarbij de dal wel heel erg diep is deze keer, maar wil niet zeggen dat het hele jaar zo is geweest. Het voordeel van een storm of regenbui is dat het altijd wel weer overgaat, zo zit de natuur in elkaar, zo ook het leven. Alleen moeten we de zonnestralen die daarna doorkomen wel willen zien, anders blijft het altijd somber. De lichtpuntjes in 2009 is dat ik heel veel van ervan heb geleerd, sterker en wijzer uit ben gekomen, meer vrijheid heb gekregen, een betere band met mijn kinderen, gezonder gaan leven. Ja, ik heb ook veel verloren, een vrouw, daarbij een groot deel van haar familie en kennissenkring, mijn hart diverse keren gebroken geweest, gezin kapot, verlies daarbij ook mijn thuis en kinderen in een rechtszaak. Was een echtgenoot en een vader van een compleet gezin met 4 kinderen, we waren erg gelukkig, met alles erop en eraan, met veel warmte en geluk. Het was uiteraard niet ideaal, de relatie was niet evenwichtig, maar er was altijd warmte en geluk. Nu voel ik me single met 4 kinderen die ik straks niet meer elke dag zal zien.
Maar zo heb ik ook nieuwe mensen ontmoet, nieuwe baan, en straks nieuwe woning, nieuwe meubels, het zal een frisse start worden van 2010.
Wat ik ermee wil zeggen is dat het leven nu eenmaal bestaat uit ups en downs, het zou saai zijn als het alleen maar uit ups of downs zou bestaan, of helemaal niets. En het tegenstrijdige daarvan is dat je het meeste leert van de downs, je wordt dan op je plaats gezet, dat geluk niet vanzelfsprekend is, dat je tevreden moet zijn met wat je hebt, dat er vele anderen het veel slechter hebben.
En ja, ik ben nog steeds gelukkig, ik heb mijn kids, familie, vrienden en mijn baan nog, ik ben nog gezond. En ik kan hier mijn gevoelens kwijt, alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat ik wel het besef heb dat ik het toch veel beter heb dan velen op deze planeet. Bijvoorbeeld dat ik in NL geboren en getogen ben, is al een lot in de loterij. Wat wil een mens nog meer?

Mr Bean

afbeelding van alfa

geluk

Mr Bean,

Heb je het afgelopen jaar op de voet gevolgd. Dit omdat we tegelijker tijd samen met de kids zijn teruggeworpen naar onze eigen ik. Dit heeft mij eveneens heel sterk gemaakt en kan alleen maar beamen dat mijn band met mijn kids nog nooit zo goed is geweest.
Je positief commentaar spreek mij en misschien wel velen aan. Wens je voor 2010 heeeeeeel veeeeeel geluk samen met je kids en hoop dat je eenieder een hart onder de riem blijft steken.

grtz Alfa

afbeelding van mrbean

mrbean @alfa thanks

Hoi alfa, thanks voor je reactie en je complimenten. Je hebt een soortgelijke situatie meegemaakt, je hebt helemaal gelijk, teruggeworpen naar onze eigen ik en de band met de kids. En ik leef mijn leven veel intenser dan voorheen.
Ik wens jou ook veel geluk voor 2010.

Gr.

Mr Bean